У Шацькому районі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

17.02.2017 / Новини

В Петро-Павлівський монастир села Світязь прийшли воїни-інтернаціоналісти Шацька та району, аби разом помолитися Богові.

Священнослужителі провели літію за упокій душ воїнів загиблих у Афганістані, – пише газета “Волинь-нова”.

До могил афганців, які відійшли у вічність, поклали квіти та вінки на місцевому кладовищі. Ініціатором, натхненником і багаторічний орга­нізатор зустрічей є Галина Цвид.

За всі часи дружби і співпраці вона стала для місцевих воїнів-інтернаціоналістів рідною людиною, порадником і другом.

В заходах взяли участь і представники влади.

В теплій атмосфері сімейного свята згуртувалися хлопці з дружинами в селі Омеляне. Вітали учасників,згадували як все було, гортали фото, слухали тогочасні пісні. Близько трьох десятків тоді молодих хлопців, а нині дорослих чоловіків з Шацька та району воювали в Афганістані. Молоді чоловіки, сильні, мужні. Хтось ще має маленьких дітей, хтось уже й онуків… У їхніх очах вже немає того жаху, але видно розпач і біль від подій, які відбуваються зараз у країні. Вони знають, що таке війна і чудово усвідомлюють весь страх ситуації.

Дехто вже вдруге пішов на війну. Так, це Андрій Гуменюк, воїн-афганець, який тепер служить в зоні АТО. Запросили на свято і атовців. Хтось схилить голову і закриє обличчя від спогадів… В когось просто заблищать і почервоніють очі від перенесеного душевного болю. Затискають сильніше губу, бо це ж чоловіки. Я просто нагороджу, нічого не казатиму, бо стоїть комок в горлі, – сказав голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Володимир Носуліч.

Він передав відзнаку президента, присвяченої до пам’ятної медалі «25 річниці виведення військ з Афганістану» Іванові Нестеруку. А також вручив медаль «За звитягу» від української спілка ветеранів Афганістану Йосипу Латковському. До слова, чоловік пройшов 4 війни: Афганістан, тиха чорнобильська війна, Карабахську війну та війну з російським агресоромна сході України. Нині він потрапив на терени Шацька у пошуках миру, як переселенець.

Наприкінці концерту всі учасники розділили між собою коровай, а також мали можливість в тісному колі поспілкуватися між собою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*