У Шацькій райдержадміністрації обговорили, як контролюватимуть порядок в місцях масового відпочинку

14.03.2017 / Новини

У понеділок,  13-го березня голова райдержадміністрації Василь Голядинець провів чергову оперативну нараду.

Про це інформує сайт Шацької райдержадміністрації.

Про благоустрій населених пунктів району інформувала Ольга Романська, начальник відділу регіонального розвитку та ЖКГ райдержадміністрації. За її  словами питання забезпечення належного благоустрою та санітарного стану території району, дотримання чистоти і порядку місць масового відпочинку та інших територій, додержання тиші в громадських місцях з огляду на розміщення в регіоні Шацького національного природного парку постійно знаходиться на контролі.

По всіх сільських радах розроблено і затверджено правила з благоустрою, якими передбачено забезпечення благоустрою, чистоти та порядку утримання території ради.

Голова райдержадміністрації акцентував увагу на продовженні у 2017 році всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Усі установи, підприємства та організації, незалежно від форм власності у цьому році візьмуть участь в толоці з благоустрою населених пунктів та територій району із залученням трудових колективів та громадськості.

Начальник КП «Будинкоуправління»   Іван Коваль поінформував присутніх про те, що згідно затверджених схем санітарної очистки населених пунктів тверді побутові відходи з установ, організацій та баз відпочинку вивозяться спецавтомобілями комунального підприємства або транспортом згідно договорів на полігон ТПВ в смт Шацьк. Він наголосив на ефективності укладення угоди з КП  «Будинкоуправління» на вивіз від населення селища Шацьк побутових відходів.

Сміттєві контейнери середньої місткості (120 л) надають домогосподарствам, які уклали угоду, а тоді  здійснюється вивіз сміття кожного другого тижня місяця по днях згідно графіка.

В цілому, головою райдержадміністрації Василем Голядинцем визначено завдання щодо благоустрою населених пунктів району, зокрема щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

Посадовець акцентував увагу на впорядкуванні обелісків, пам’ятників, братських могил та інших місць поховань на території ради та утримування їх в належному стані. «Хто не пам’ятає минулого, той не має майбутнього» – додав очільник району.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*