Шацькі школярі успішно розвивають творчі навики

27.05.2016 / Новини

Керівники гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості Шацького району, спонукають дітей не лише творити та розвивати свої вміння, а й брати участь у різноманітних конкурсах.

Останній рік став особливо плідний на нагороди для вихованців гуртків позашкільного закладу, пише Шацький край.

Переможцем обласного конкурсу «Рятувальники очима дітей» стала Софія Гінайло, вихованка гуртка «Ми малюємо світ», учениця І-ІІІ ст. смт Шацьк. Журі конкурсу високо оцінила малюнок дівчини під назвою «Історія героїв», виконаний на склі.

За інший малюнок дівчини на склі – «Родина» – журі обласної виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» віддало Софії друге місце. Одна з робіт дівчини уже розміщена у книзі «Рятувальники очима дітей», яка видана в рамках європроекту «Польща-Білорусь-Україна», котрі й проводили цей конкурс.

Друге місце з картиною «Україночка» зайняла в обласній виставці-конкурсі декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» – Ірина Мартинюк, учениця ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь.

В обласному конкурсі юних фотоаматорів «Моя Україно» друге місце зайняла світлина «На зеленому лугу у барвистому вінку» учениці І-ІІ ст. смт Шацьк Катерини Чак, вихованки гуртка «Студія творчості» під керівництвом Ніни Корець.

Картина «Соняшники» авторства Ірини Мартинюк  вразила журі виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», відповідно вона й стала її переможцем.

Заняття у гуртках  допомагають творчим та обдарованим дітям знайти свій шлях у житті, визначитися із майбутньою професією. Зокрема, одна з вихованок Вікторія Приставка, минулого року стала студенткою державної форми навчання інституту культури і мистецтв ім. М.Поплавського.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*