Давньоруське городище у Шацьку – в рейтингу найцікавіших археологічних знахідок області

16.08.2016 / Новини

Археологи України відзначили своє професійне свято.

Фанати історії, які своїми дослідженнями допомогли пересічним людям дізнатися більше про минуле та наших предків, часто викликають гордість.

В Україні можна знайти чимало пам’яток культури, побуту, літератури. «Таблоїд Волині» зацікавився: а чим можемо гордитися ми, волиняни?

Відповідь на це питання дав директор державного підприємства «Волинські старожитності» – Олексій Златогорський.

Чоловік розповідає, що любов до археології була у нього ще змалку. В дитинстві він ходив на рибалку, біля Теремнівських ставків завжди знаходив камінці і кремінці. Зі своїми знахідками він ходив у гості до археолога Віталія Скоропада, який багато чому навчив Олексія. Офіційно в археології він з 1999 року.

Серед інших найбільш цікавих знахідок на Волині Олексій Златогорський виокремив і давньоруське городище у Шацьку.

У Шацьку знайшли давньоруське городище, яке повністю відповідає літописним записам. Тут виявили 50 різночасових об’єктів: ранньозалізного віку, римського часу, давньоруського періоду. Серед цікавих знахідок: крем’яний наконечник стріли і бронзове шило лужицької культури.

Також виявлені окремі знахідки більш давніших за час існування поселення епох: мікролітичні вироби доби мезоліту і фрагмент крем’яного долота мідного віку.

1 Коментар Давньоруське городище у Шацьку – в рейтингу найцікавіших археологічних знахідок області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*