Складна доля ресторану «Шахтар»: з ошатного закладу – до магазину секонд-хенду

Мешканці Нововолинська добре знають будівлю на бульварі Шевченка, 24. Здавна тут розташувався ресторан «Шахтар».

Свого часу це був дуже розкішний та престижний ресторан і відзначати якесь свято у ньому вважалось справжніми шиком. Проте у 2000-х він почав занепадати. У ремонт та оздоблення приміщення перестали вкладати кошти: фасад облущився, сходинки почали розвалюватись, а дах — протікати.

Постановою Кабінету Міністрів у 1993 році ресторан «Шахтар» передали з державної у комунальну власність. А згодом до влади прийшов Віктор Сапожніков і… ресторан віддали на приватизацію. Купив об’єкт нинішній депутат обласної ради, який також балотується у мери Нововолинська, – Валерій Курстак.

Як пригадують свідки тих подій – продали ресторан «Шахтар» всього лишень за 8 000 гривень.  Тим не менше, «цілісний майновий комплекс будівель і споруд ресторану «Шахтар» по нині фігурує у декларації Валерія Курстака. Також у його власності магазин «Книги». Вочевидь, обидва приміщення депутат здає у користування іншим підприємцям. Таким чином, він задекларував за 2019 рік 157 тисяч гривень доходу від надання майна в оренду.

В інтернеті можна відшукати згадку про те, що у 2013 році в приміщенні ресторану «Шахтар» намагались відкрити рок-клуб «VОЛЬТАЖ». Ідею подали ентузіасти – представники благодійної організації «Творці історії». Та схоже це була короткочасна ініціатива у рамках політичної кампанії однієї із відомих на той час партій.

З певною періодичністю тут розгортали свою діяльність місцеві бізнесмени – відкривали різні магазини, в тому числі і секонд-хенд.

Вже у 2016 році тут відкрилось сучасне кафе «Новік». Тож інтер’єр колишнього ресторану власники закладу значно оновили.

Тим не менше, від колись престижного ресторану «Шахтар» лишилась тільки згадка. Вочевидь, власники приміщення не були зацікавлені у його розвитку. А з огляду на те, що Валерій Курстак у досить поважному віці вирішив балотуватись у мери, то у багатьох викликають сумніви його слова про наміри розвивати усе місто.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*