«Бракоробство» на могилі УПА: як Сапожніков намостив кривої бруківки на 100 000 грн

На День захисника України у Свято Покрови Віктор Сапожніков не посоромився провести усіх урочистою ходою на покладання квітів до Символічної могили УПА.

Вочевидь, досі чинний мер Нововолинська вирішив, що громадськість побачить відремонтовану стелу і високо оцінить його заслуги. Однак, люди помітили не лише нову кольорову бруківку, а й те, як зухвало та неякісно вона викладена.

 

 

 

«Це – ганьба-ганебна для нашого мера. Провести цілий тендер, витратити 100 000 гривень і 14 жовтня привести людей покладати квіти і показувати отаку «халтуру»… соромно! Видно, що проводять ті тендери і роблять що-небудь. Хоч і під ногами земля трясеться, але, на жаль, за 20 років з лишком, вони не навчились виконувати роботу якісно. Не можуть обрати нормальних підрядників і проконтролювати роботи», – обурюється діючий депутат Нововолинської міської ради Володимир Шаповал.

Цьогоріч на численні прохання місцевих мешканців та представників націонал-патріотичних організацій міська рада таки погодилась провести ремонт і облаштування території навколо Символічної могили УПА. Це, до слова, єдине у Нововолинську місце вшанування слави бійців Української Повстанської Армії, які загинули у боях за волю та незалежність України.

Зокрема, влітку 2020 року міська рада заходилась тут підмуровувати бетонну основу і сходи під пам’ятним хрестом, обкладати символічний курган-могилу тротуарною плиткою в «патріотичних» червоно-чорних кольорах.

Однак і неозброєним оком видно, наскільки неякісно зроблені роботи: бруківка викладена нерівно, стики кутів зроблені косо і часто вони не співпадають, а на окремих сторонах кургану робітники навіть не спромоглись однаково звести кольорові межі бруківки. Більше того, бетонні стіни поштукатурені криво, а подекуди то й взагалі вже помітні тріщини і плями від неякісного фарбування.

    За все про все – з бюджету Нововолинська витратили 100 000 гривень. Зокрема, як йдеться на сайті ProZorro – торги відбулись ще 30 липня. Замовником робіт виступило Виробниче управління комунального господарства Нововолинської міської ради. Обсяг фінансування, який передбачали витратити на ремонт Символічної могли воїнам УПА, – 130 тис. грн. З двох підприємств, які виявили бажання виконати роботи, перемогу здобуло Іваничівське ТОВ «РАЙ-БУД», яке запропонувало найнижчу ціну – 100 000 грн. Власником підприємства є Юхим Цаан. Тож вже на початку вересня роботи начебто було виконано.

Однак, низка недоліків та очевидного браку свідчать про те, що роботи виконувались поспіхом і як-небудь. В той же час стає зрозуміло, що кошти були сплачені в повному розмірі, а якість виконання – навряд чи хтось контролював і приймав належним чином.

«І не озброєним оком видно, яка тут халтура. Ціна вочевидь теж завищена, бо отих кілька кубів бруківки і кілька мішків цементу з фарбою – точно не коштують 100 000. Складається враження, що крадуть, як в останній раз», – каже Володимир Шаповал.

Тож, за словами депутата, хоч це і не 32 і не 9 мільйонів, а всього лишень 100 000, та все одно це ще одна тема для перевірки умов виконання договору закупівлі контролюючими органами на предмет відмивання коштів. Як не крути, а 100 000 гривень витратили з кишень нововолинців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*