Підбили підсумки виконання бюджету Шацького району за 8 місяців

19.09.2019 / Новини

10 вересня відбулося засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Шацької районної ради під головуванням Сергія Карпука. Одне із обговорюваних питань – підсумки виконання бюджету району за 8 місяців 2019 року.

Про це йдеться на сторінці Шацької райради в соцмережах.

За інформацією управління фінансів Шацька РДА, до загального фонду бюджету району за 8 місяців 2019 року надійшло 96 944,2 тис. грн власних доходів та трансфертів з усіх бюджетів , що становить 68,5 відсотків річних призначень з урахуванням змін.

За 8 місяців районний бюджет одержав 17 961,3 тис.грн освітньої субвенції, (100 % призначеної суми на вказаний період), медичної субвенції з державного бюджету та переданої медичної субвенції з бюджету Шацької ОТГ в сумі 7 636.6 тис.грн, різних соціальних субвенцій з державного бюджету в сумі 28 309.7 тис.грн, іншої субвенції з інших місцевих бюджетів (сільських, селищного, обласного ) в сумі 5 620.0 тис.грн, дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти, установ охорони здоров’я в сумі 2 748.0 тис.грн, 100 відсотків до затверджених призначень, базової дотації в сумі 4 904,8 тис.грн.

Крім вищезазначених трансфертів до бюджетів усіх рівнів надійшло власних доходів сумі 11 819.2 тис.грн, що становить 77 % річних призначень з урахуванням змін та 130 % до восьмимісячних бюджетних призначень.

Частка власних доходів у дохідній частині бюджету району за 8 місяців становить 12 %. Решта – трансферти бюджетів усіх рівнів.

Приріст основних джерел надходжень до місцевих бюджетів району в порівнянні з відповідним показником минулого року склав 2 271.5 тис.грн, а саме :

– по податку на доходи фізичних осіб на 1 468.6 тис. грн;
– рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 434.1 тис.грн;
– акцизного податку на 3.9 тис.грн;
– земельного податку на 234.9 тис.грн;
– туристичного збору на 23.8 тис.грн;
– єдиного податку на 70.4 тис.грн;
– інших надходжень 61.2 тис.грн.

Немає росту поступлення збору за місця для паркування транспортних засобів по Пульмівській сільській раді. В минулому році даного виду податку поступило 18,5 тис.грн, в цьому році – 10,0 тис.грн., та податку на нерухомість – зменшення 17,0 тис.грн по Піщанськай, Ростаньській сільських радах.

Слід зазначити , що з розрахунку 1/12 за власними доходами бюджетні призначення виконали всі сільські ради.

В порівнянні із одержаними доходами у минулому році лише по Ростаньскій сільській раді спостерігається зменшення поступлень на 2,8 тис.грн.

За власними доходами річні призначення виконали Пулемецька сільська рада, Грабівська сільська рада, Піщанська сільська рада. Органам місцевого самоврядування даних сільських рад в подальшому необхідно повною мірою врахувати наявну податкову базу своїх бюджетів при плануванні дохідної частини бюджету наступного року, а зараз дані кошти в першу чергу при уточненні спрямовувати на захищенні статті видатків.

До восьмимісячних призначень районний бюджет одержав більше доходів на 1 517,0 тис. грн: Грабівська сільська рада – 90,0 тис.грн, Піщанська сільська рада – 265,7 тис. грн, Пулемецька сільська рада – 102,6 тис. грн, Пульмівська сільська рада – 130,5 тис.грн, Ростаньська сільська рада – 328,9 тис. грн, Світязька сільська рада – 355,9тис.грн.

Проаналізувавши кошторисні призначення на утримання апаратів сільських рад, слід відмітити, що заборгованість на 01.09 по заробітній платі відсутня, але у Грабівської сільської ради бюджетні призначення на вересень місяць відсутні, є потреба в уточненні. Піщанська сільська рада – 1 місячний фонд, Пулемецька сільська рада – неповний 1 місячний фонд, Ростаньська сільська рада – один місячний фонд.

Наголошую: перевиконання дохідної частини бюджетів, вільні залишки бюджетних коштів спрямовувати в першу чергу на заробітну плату з нарахуванням та захищені статті витрат.

Сільськими бюджетами затверджено і спрямовано цільових субвенцій районному бюджету на суму 258,9 тис. грн. Це – на утримання трудового архіву, виплату заробітної плати обслуговуючому персоналу ФАПів, будівництво Піщанської амбулаторії.

Пульмівська та Пулемецька сільські ради не затвердили передачу коштів на утримання трудового архіву.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*