З фінансування зняли ремонт дороги Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини: місцеві депутати б’ють на сполох

23.09.2019 / Новини

10 вересня відбулася позачергова сесія Шацької районної ради. Основною причиною скликання стала заява депутатів районної ради, які занепокоєнні тим, що з фінансування знято ремонт дороги Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини.

Про це йдеться на сторінці Шацької райради в соцмережах.

Про те, що ремонтні роботи не буде проведено стало відомо наприкінці серпня, у зв’язку з чим Шацькою районною радою було підготовлено лист до Служби автомобільних доріг у Волинській області для офіційних роз’яснень.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України України від 06.02.2019 року №130-р було затверджено Перелік об’єктів ремонтів автомобільних доріг загального користування державного значення на 2019 рік, куди було включено ремонт автодороги Т-03-06/Т-03-02 Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини.

18 червня 2019 року Службою автомобільних доріг було оголошено процедуру закупівлі послуг з поточного ремонту вищезгаданої автомобільної дороги двох ділянок, вартість яких 168 235 524. Кваліфікація учасників закупівлі повинна відбутися була 19 липня. Але, процедура закупівлі була заблокована у зв’язку з поданням скарги до Антимонопольного комітету учасником закупівлі ВАТ «ДБТ №4 м.Брест».

14 серпня 2019 року розпорядженням Кабінету Міністрів України №634-р був скоригований Перелік об’єктів ремонтів доріг загального користування державного значення на 2019 рік та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету, де знято з фінансування у 2019 році об’єкт Т-03-06/Т-03-02 Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини/Т-03-08/ на ділянці 0+490 – км 22+992 (окремими ділянками).

Петро Цвид, депутат Шацької районної ради, розповів депутатам, що питання реконструкції дороги піднімають давно. Наприклад, у 2011 році на розгляд районних обранців було винесено питання про включення ремонту дороги в перелік першочергових об’єктів, які потребують ремонту на 2012 рік. Проте, рішення не було прийнято через відсутність потрібної кількості голосів.

До цього часу справа про ремонт дороги не йде далі за розмови. Дана дорога – єдине транспортне сполучення трьох районів області, яка користується популярністю серед туристів, оскільки дає можливість відвідати рекреаційно привабливі території Полісся.

«Безперечно, в сучасних умовах реформування територій, проведення децентралізації, медичної реформи ця дорога набуває особливо важливого значення, оскільки в рази скорочує відстань населених пунктів до майбутнього районного центру, що по перспективному плану має бути у м. Ковель, – йдеться у зверненні депутатів. – Окрім того Шацький район входить до Ковельського госпітального округу і на сьогодні єдине сполучення з Ковелем у нас через бездоріжжя до смт. Шацьк, далі на Любомль і до м. Ковель.

Однією із основних умов реформи децентралізації є наближення до громадян адміністративних послуг. Для сіл Кропивники, Вілиця, Прип’ять, Плоске вирішення питань їх жителів можливе лише у селищі Шацьк, дорога до якої знаходиться вкрай незадовільному стані.»

Тому, на позачерговій сесії районної ради депутати одноголосно прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України, Народного депутата України Степана Івахіва, Волинської облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг з проханням допомогти у вирішенні важливого питання ремонту дороги Шацьк-Вілиця-Прип’ять-Любохини. Також звернення буде направлено до Ратнівської, Старовижівської та Ковельської районних рад для підтримки звернення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*