Округ №19: нардеп Гузь із гірниками проти закриття нововолинських шахт без публічної дискусії

05.02.2020 / Відео, Новини

З трибуни Верховної Ради народний депутат Ігор Гузь публічно звернувся до уряду Гончарука з вимогою проведення дискусії між гірниками й мінстром енергетики та захисту довкілля України. 

Про це повідомляють в пресслужбі нардепа.

“Вимагаю від уряду Гончарука публічної дискусії, вимагаю, щоб міністр Оржель приїхав до Нововолинська і була б дискусія з усіма, кому болить шахтарське питання. Потрібно окреслити чіткі й прозорі правила «гри». У випадку, якщо уряд тихцем захоче закрити шахти – буде бунт!” – із вимогою до уряду з трибуни Верховної Ради звернувся народний депутат Ігор Гузь.

Він нагадав, що в парламенті представляє шахтарський край, де у Нововолинську на сьогодні залишилося всього дві діючі шахти – № 9 і «Бужанська», й одна шахта № 10, що будується.

«Уже пів року уряд виконує свої обов’язки – а всі ми, хто займаємося вугільною галуззю, не маємо жодної достеменної інформації, що планує профільне міністерство і уряд. Ми відчуваємо, що уряд хоче закрити діючі шахти, а на шахті № 10, яка будується майже 30 років, і на яку виділили майже 2 млрд грн, теж, фактично, планують заморозити будівництво і закрити її.

У випадку, якщо уряд тихцем захоче закрити шахти, так просто не буде. Сьогодні працюючих гірників близько 2,5 тисячі, множте на 4 – це їхні родини. Десять тисяч людей готові виступити на захист своїх інтересів. Отак просто, без публічності – не обійдеться. Тому, вимагаю від імені волинських шахтарів прозорої публічної дискусії з приводу шахт у Нововолинську: що і як ви плануєте робити. В іншому випадку буде бунт».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*