Назріває «колапс» – Ігор Гузь про ситуацію із транзитними авто в Україні (відео)

15.11.2016 / Новини

У стінах парламенту Ігор Гузь разом зі своїми колегами депутатами-мажоритарниками Володимиром Парасюком, Андрієм Денисенком та Юрієм Дерев’янком провели брифінг, де висловили чітку позицію «за» збільшення терміну перебування транзитних авто в Україні.

Свою думку також озвучили власники таких машин – громадські активісти, які пікетують Верховну Раду.

Про це інформує прес-служба нардепа.

Як наголосив народний депутат Ігор Гузь, в державі назріває «колапс», адже люди, які мають автомобілі на іноземній реєстрації, змушені раз у 5 діб переїжджати кордон. В Україні близько півтора мільйона авто з іноземною реєстрацією. Значна частина – у прикордонних районах. «Упродовж кількох днів заблоковані митні переходи. Я представляю Волинь, в моєму окрузі кожна адміністративна одиниця межує з Республікою Польща: Устилуг та Ягодин.

Люди змушені постійно виїжджати за кордон, треба їм чи не треба. Аби мати можливість користуватися цими автомобілями в Україні. Керівник фіскальної служби пан Насіров не реагує на акції-протесту, не реагує на депутатські звернення. Нема прогресу і стосовно законопроекту, який зареєстрований в парламенті. Назріває буря. Люди незгідні. Люди просять врегулювати ситуацію», – зауважив він.

Автор законопроекту, депутат Володимир Парасюк додав, оскільки не працюють закони, то на цьому наживаються митники, а велика кількість «готівкої маси» залишається в кишенях чиновників:

«Люди хочуть жити за чесними законами і готові платити податки. Вони стали ініціаторами, щоб змінити законодавство. Треба переймати досвід європейців. Кордони перекриті. Люди виходять відстоювати свої права. Якщо їх не почують, приїдуть до Києва. Давайте не «заводити в патову» ситуацію».

«Українці розуміють і пропонують за кожен місяць перебування такого автомобіля, сплачувати податки в держбюджет. Натомість ці гроші зараз отримують всі ті, хто фальшує довідки», – сказав Юрій Дерев’янко.

У свою чергу, Юрій Качур з Закарпаття від імені громадських активістів додав: «Ми вимагаємо поваги до себе. Чому іноземець в Україні на транзитному авто має право перебувати рік, а ми лише 5 днів? Не секрет, чому більшість українців купує такі машини, бо вони за кордоном дешевші. А наші фінансові можливості не дозволяють придбати автомобіль в Україні».

Нагадаємо: Ігор Гузь є співавтором законопроекту Володимира Парасюка щодо збільшення терміну перебування автомобілів з іноземною реєстрацією на території України на строк до 30 діб. Ще у квітні зареєстровано законопроект і до цього часу знаходиться на розгляді в комітеті Верховної Ради.

Народні депутати вимагають від керівництва держави, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови ДФС Романа Насірова якомога швидше відреагувати, прийняти рішення про створення робочої комісії з врегулювання цієї ситуації і дати можливість громадянам України вільно користуватися автомобілями з іноземною реєстрацією.

1 Коментар Назріває «колапс» – Ігор Гузь про ситуацію із транзитними авто в Україні (відео)

  1. Коли купуали авто – знали на що йшли. От тепер нехай і начуваются. А якщо треба податки в казну – то, Панов депутатики, треба дозволить розмттнювати такі авто і ставит їх наоблік,а не йти на поводу людей, які спочатку купили автівку, потім стали вимагати дозволить не їздите що 5 днів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*