Росія може напасти на Україну з боку Придністров’я, — нардеп з Волині

18.03.2017 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь в ефірі “Громадського” поділився враженнями від своєї поїздки в Молдову, а також прокоментував, чому за потреби виступатиме категорично проти зняття недоторканності з Парасюка.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Я вже вп’яте у Молдові — цікавлюся політикою, маю багато знайомих і друзів. Враження гнітюче. В першу чергу, ситуація на південних рубежах нашої країни дуже критична. В Молдові відбулася зміна президентської вертикалі, вперше за довгий період часу були прямі вибори і проросійський кандидат Ігор Додон став президентом. Це великий мінус для нас і поганий сигнал.Фактично соціалістична партія зі своїми союзниками, якби були парламентські вибори, взяла би більшість, а там парламентсько-президентсько країна. І це також великий мінус”, – розповів народний обранець.

За словами Ігоря Гузя, потрібно говорити президентом Додоном.

” Звичайно, його заяви, щодо Криму і що це російська територія, вже знизили градус. Але, я думаю, президент Порошенко і МЗС повинні шукати шляхи і спілкуватися з ним”, – зазначив нардеп.

“Мені здається, також треба повернутися обличчям до українців у Молдові. Якщо там нема української книги, школи, журналу, телебачення, радіо, не буде і проукраїнської позиції українців. Насамкінець, основне питання — Придністров’я. Не дай Боже, Росія захоче дестабілізувати ситуацію на півдні, вона може через Маріуполь наступати військовими силами, фактично з іншої сторони до Одеси з Придністров’я не так далеко. Ми нічого не робимо, щоб шукати інструментарій, виводити військових і склади з території Придністров’я”, – розповів народний обранець з Волині.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*