На календарі 26 серпня: події, факти, погода, народний прогноз

26.08.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.03, зайде о 19.56. Тривалість дня — 13 год. 53  хв.

* * *

Іменинники: Максим, Оксана, Ксенія, Ірина.

* * *

26 серпня в історії України

1657 — гетьманом України обрано Івана Виговського.

1866 — народився Володимир Косинський, учений-економіст, співзасновник Української академії наук.

1992 — президент України Леонід Кравчук видав указ “Про утворення Прикарпатського університету” (на базі Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника)

1995 — в Івано-Франківську відкрито пам’ятник Іванові Франку

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Полапи — футбольний чемпіон Любомльщини – 2019

У неділю, 25 серпня,  вся увага футбольної громадськості була прикута до Любомля, де на місцевому стадіоні «Колос» проходила фінальна частина чемпіонату району з футболу.

Першими на газон вийшли команди ДПЛЛГ-Любомль і Куснищ, які боролися за звання бронзового призера. Основний час завершився внічию 1:1, а у серії післяматчевих пенальті влучнішими були куснищанці (4:3), які й стали бронзовими призерами.

Ну а головною подією, задля якої численні уболівальники прибули на стадіон став вирішальний матч між згоранським СК «Літос» і Полапами. Забігаючи наперед, варто зазначити: такого цікавого, драматичного, феєричного і щедрого на забиті м’ячі фіналу у районних чемпіонатах  не було щонайменше років двадцять. Полапівці, які поступалися 0:2, зуміли переломити хід поєдинку і перемоли 4:3.

* * *

Погода 26 серпня

Місцями невеликий дощ, грози. Вночi та вранцi подекуди слабкий туман. Вiтер пiвденно-захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 9-14°, вдень 21-26°.

* * *

Народний прогноз погоди

26 серпня вшановується пам’ять святителя Тихона, Задонського чудотворця. Наші пращури у цей день прибирали у сараях і погребах, щоб до зимових сховищ не пристала осіння гниль. Спостерігали у цей день за горобиною: якщо цвітіння горобини пізнє, можна очікувати довгої і теплої осені.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*