Полапи — футбольний чемпіон Любомльщини – 2019

26.08.2019 / Новини
Полапи - футбольний чемпіон Любомльщини 2019 року

У неділю, 25 серпня,  вся увага футбольної громадськості була прикута до Любомля, де на місцевому стадіоні «Колос» проходила фінальна частина чемпіонату району з футболу.

Першими на газон вийшли команди ДПЛЛГ-Любомль і Куснищ, які боролися за звання бронзового призера. Протягом першої половини першого тайму на полі точилася обопільна, але, будьмо відверті, беззмістовна боротьба без будь-якого загострення біля воріт суперників.

Певне пожвавлення у грі почалося після 28-ї хвилини: любомльчани здобули право на пенальті. Пробивати взявся  Роман Кантор. Удар — і м’яч летить повз ворота, а у матчі продовжує зберігатися рівновага — 0:0. Втім, тривала вона недовго: на 32-ій хвилині відзначився гравець Куснищ Олександр Сацюк — 1:0 на користь Куснищ. З таким рахунком команди пішли на перерву.

У другій половині гри знову тривала боротьба, команди створили кілька небезпечних моментів. Ще один гол глядачі побачили на 73-ій хвилині: вже згадуваний Роман Кантор реабілітувався за нереалізований пенальті і відновив статус-кво — 1:1. До фінального свистка жодна з команд не спромоглася забити, відтак, доля бронзових нагород вирішувалася у серії післяматчевих пенальті, які краще пробили куснищанці — 4:3.

                            Бронзовим призером стала команда Куснищ

Ну а головною подією, задля якої численні уболівальники прибули на стадіон став вирішальний матч між згоранським СК «Літос» і Полапами. Забігаючи наперед, варто зазначити: такого цікавого, драматичного, феєричного і щедрого на забиті м’ячі фіналу у районних чемпіонатах  не було щонайменше років двадцять.

Матч розпочалася досить жваво при невеликій територіальній перевазі полапівських футболістів. Щоправда стовідсоткових нагод для взяття воріт суперники не створили. Ближче до середини першого тайму гра дещо вирівнялася, а завершився він голом «у роздягальню»: на 44-ій хвилині гравець «Літоса» Дмитро Голядинець результативно завершив подачу з кутового.

Фактично одразу по перерві, на 51-ій хвилині, Володимир Бобилєв потужним ударом з флангу подвоює перевагу «Літоса» — 2:0. Футбольна статистика свідчить що команда, яка по ходу гри веде з таким рахунком, у 90 випадках зі ста виграє матч.  Втім, цього дня ця закономірність не спрацювала.

Те, що відбулося протягом наступних семи хвилин, інакше, як страшним сном для згоранців не назвеш: Віталій Паламарук на 54-ій і 56-ій та Максим Самойліч на 61-й хвилині не тільки відновили рівновагу а й вивели Полапи вперед — 3:2!  Минає ще 10 хвилин, і Максим Самойліч знову вражає згоранські ворота. На 78-ій хвилині Володимир Бобилєв точним ударом зі штрафного скорочує розрив у рахунку.

До кінця зустріч на полі точилася запекла боротьба, але до взяття воріт так і не дійшло — 4:3  — красива, вольова і заслужена перемога полапівських спортсменів і звання чемпіонів району 2019 року.

Під час церемонії нагородження спортсменів привітали перший заступник голови РДА Олександр Герасимчук, голова районної федерації футболу Олександр Дзядук і начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту РДА Руслан Гіль.

Для полапівської команди приємним бонусом став подарунок від Рівненської ОТГ — сертифікат на 5 тисяч гривень, який спортсменам вручив очільник громади Володимир Крижук.

                                  Срібні нагороди дісталися згоранським футболістам

Окрім традиційних кубків, медалей і грамот чемпіонам і призерам, вручалися й індивідуальні відзнаки. Зокрема, кращим голкіпером чемпіонату було визнано Сергія Терещука (Кунища).

                     Кращий голкіпер чемпіонату – Сергій Терещук (Куснища)

Найвлучнішим бомбардиром став гравець полапівської команди Максим Самойліч, який упродовж турніру вразив ворота суперників 18 разів. Кращим гравцем чемпіонату організатори визнали Володимира Бобилєва («Літос»).

Сергій МАРИНЬОХА.

                              Кращий бомбардир – Максим Самойліч (Полапи)
                                     Кращий гравець – Володимир Бобилєв (СК Літос)

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*