На календарі 1 липня: вранці трава суха — на ніч буде дощ

01.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.12, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 31  хв.

* * *

Іменинники: Леонтій, Єфрем

* * *

1 липня в історії України

1937 — Раднарком України ухвалив закон про створення в УРСР заповідників.

1989 — у Києві відбувся установчий з’їзд Народного руху України.

1990 — в Україні скасовано декретний час (поясний час, переведений на 1 годину вперед; був уведений постановою Раднаркому СРСР від 16 червня 1930 р. з метою більш раціонального використання світлої частини доби й перерозподілу електроенергії між побутовим і виробничим споживанням)

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Лісівники Любомльського та Шацького районів пишаються медовим урожаєм

Волинські лісові пасічники вже зібрали майже 4 тис. кг меду. Традиційно медовими залишаються лісогосподарські підприємства у Ківерцівському, Любомльському, Маневицькому, Володимир-Волинському, Старовижівському, Турійському, Шацькому, Горохівському районах.

Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду – українська. Волинські лісівники також докинули свою «ложку» у загальнодержавну солодку бочку.

* * *

Погода 1 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер західний, 5-10 м/с, температура повітря +29…+31. Вночі — можливий дощ, вітер південно-західний, 3-8 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

1 липня вшановується пам’ять мучеників Леонтія, Іпатія і Федула. У давні часи 1 липня відзначався Ярилин день — день пекучого сонця. З цієї нагоди організовувались народні гуляння. Наші предки цього дня спостерігали за травою: якщо вранці вона суха — на ніч буде дощ. У цей час відцвітає малина, починають квітнути лілії.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*