На календарі 23 серпня: якщо вода у цей день тиха, то зима буде без злих заметілей

23.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.58, зайде о 20.02. Тривалість дня — 14 год. 04  хв.

* * *

Іменинники: Роман, Лаврентій.

* * *

23 серпня в історії України

1149 — на річці Трубіж під Переяславом військом князя Суздальського Юрія розбило полки київського князя Ізяслава.

1867 — народився Осип Маковей, український поет, прозаїк і перекладач.

1975 — відкриття Харківського метрополітену. Він став шостим за рахунком метрополітеном в СРСР після московського, ленінградського, київського, тбіліського, бакинського та другим в Україні.

1998 — президент Леонід Кучма встановив відзнаку Президента України “Герой України”. Затверджено статут нагороди, відповідно до якого відзначеному вручається орден Держави або “Золота зірка”

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Скільки фірм у Польщі наймають працівників з України

Кожна п’ята польська фірма має у своєму штаті працівників з України. Про це свідчать результати дослідження “Барометр трудової міграції”, який підготували рекрутингова компанія Personnel Service, Державна служба зайнятості України та організація “Роботодавці Польщі”.

Якщо порівнювати результати з початком 2018 року, то кількість польських фірм, які наймають українців, зросла на 10%. Найбільша кількість працівників з України – у фірмах туристичної галузі, зокрема, готельній. Також лідирують такі галузі як сільське господарство та переробка.

* * *

Погода 23 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують сонячну днину, без опадів, вітер східний, 3-8 м/с, температура повітря +17…+22. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер східний, 1-3 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

23 серпня вшановується пам’ять архідиякона Лаврентія. Лаврентія називають водоколивачем: “Якщо вода у цей день опівдні тиха, не хвилюється — осінь буде тихою, а зима без злих заметілей”. Якщо у цей день сильна спека або сильні дощі, то так буде довго — усю осінь.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*