На календарі 2 жовтня: події, факти, погода, народний прогноз

02.10.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.59, зайде о 18.34. Тривалість дня — 11 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Костянтин, Ігор, Олексій, Федір.

* * *

2 жовтня в історії України

1865 — народився Денис Січинський, український композитор і хоровий диригент, музично-громадський діяч, педагог. Організатор і диригент співацьких товариств. Перший професор музики у Галичині

1906 — народився Іван Багряний український письменник і політичний діяч. У 1930-х роках був покараний за антирадянську діяльність.

1990 — розпочалося політичне голодування студентів на майдані Незалежності в Києві.

* * *

Про це писав “Кордон” у минулі роки цього дня

Жительку Шацька надурили на купівлі шоколаду

Жителька Шацька, намагаючисть купити через Інтернет шоколад, попалася на гачок шахраїв. До поліції звернулась 35-річна жителька Шацька із заявою про те, що невідома особа обманом заволоділа її коштами.

Кошти в сумі 5760 гривень жінка перерахувала через термінал на рахунок автора інтернет-оголошення за купівлю шоколаду, та якого заявниця не отримала.

* * *

Погода 2 жовтня

Минулоріч цього дня було переважно без опадів, температура повітря +21…+23. Вночі дощило.

* * *

Народний прогноз погоди

2 жовтня вшановується пам’ять святих Трохима, Саватія і Зосими Пустельника. З 2 жовтня проходили Трохимівські вечірки — вибір наречених. “На Трохима не проходить щастя мимо: куди Трохим, туди і воно за ним”. Також у це свято бував і перший снігопад. Якщо до цього дня лист з берези і дуба облетів не чисто — слід чекати сурової зими.         Також вважається що коли цього дня дме південний вітер — можна чекати хорошого урожаю озимих.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*