На календарі 25 жовтня: зорі яскраві — на мороз

25.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.37 год., зайде о 17.47. Тривалість дня — 10 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Кузьма, Іван, Макар

* * *

25 жовтня в історії України

1932 — вийшла постанова політбюро ЦК КП(б)У «Про необхідність подолання відставання країни у виконанні плану хлібозаготівель». Згідно з нею, партійні організації зобов’язано організувати «боротьбу за хліб» — удесятеро підвищити темпи виконання річного плану хлібозаготівель до 15-ї річниці Жовтневої революції. ЦК КП(б)У рекомендував «безжалісно придушувати всі спроби класового ворога та його агентури, спрямовані на зрив хлібозаготівель».

1990 — позачерговий архієрейський собор Руської православної церкви надав Українській православній церкві незалежність і самостійність в управлінні.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Рівненська громада – у трійці найбагатших на Волині

Любомльська ОТГ за підсумками дев’яти місяців цього року, відповідно до розміру власних надходжень, посіла третє місце в області із сумою у 33,4 млн грн.

Так, Боратинська ОТГ отримала 90,8 млн грн. власних надходжень. На другому місці – Любешівська ОТГ (33,7 млн грн).

Сума власних доходів на одного жителя громади, відкоригована на суму реверсної дотації, найвища у Боратинській ОТГ – 9806 грн. На другому місці – Рівненська сільська ОТГ – 5073 грн, а на третьому – Княгининівська ОТГ – 3927 грн.

* * *

Погода 25 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без опадів, вітер південний, 3-8 м/с, температура повітря +17…+19. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер західний, 1-3 м/с, +6…+8 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

25 жовтня — Прова, Тараха і Андроника. У минулі часи наші пращури цього дня спостерігали за зірками і за ними ворожили про погоду та врожай. Яскраві зорі обіцяли мороз; тьмяні — відлигу; сильне мерехтіння зірок синіми відтінками — сніг і зміну погоди; а якщо зірки палали — бути вітрам і сухому року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*