На календарі 8 червня: на Карпа добре ловляться коропи

08.06.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.09, зайде о 21.36. Тривалість дня — 16 год. 27  хв.

* * *

Іменинники: Андрій, Олена, Олександр, Георгій.

* * *

8 червня в історії України

1920 — народився Іван Кожедуб, український льотчик-ас, тричі Герой Радянського Союзу.

1947 — через відбудований Дніпровський шлюз розпочався спуск суден. Відновилася наскрізна навігація по Дніпру.

2002 — після ремонту в Києві відкрився кінотеатр “Київська Русь” із найбільшим на той час екраном серед кінотеатрів країн колишнього Радянського Союзу (11х24 м)

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Антивандальне ноу-хау від любомльських медиків

Біля дитячого відділення Любомльської райлікарні є просторий навіс, під яким в разі потреби можна заховатися від негоди.

Тут же розташовані дві зручні дерев’яні лавки. Аби у них не “приросли ноги”, медики придумали доволі цікавий спосіб: причепили велосипедним замком до огорожі. З одного боку таке ноу-хау викликає посмішку, а з іншого приходиш до думки: напевно, таке можливо й часом потрібно тільки в Україні.

* * *

Погода 8 червня

Область Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Вiтер пiвденно-схiдний, 5-10 м/с. Температура вночi 12-17º, вдень 23-28º тепла, в Луцьку вночі 14-16º, вдень 23-28º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

8 червня вшановується пам’ять апостолів Карпа і Алфея. Наші пращури називали цей день Карп-корополов, оскільки на Карпа добре ловляться коропи. Слідкували у цей день за комарами: якщо їх було занадто багато, то останні дні місяця очікувалися теплими, але дощовими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*