На календарі 27 серпня: тихий вітер — осінь буде ясною

27.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.04, зайде о 19.54. Тривалість дня — 13 год. 50  хв.

* * *

Іменинники: Аркадій, Семен.

* * *

27 серпня в історії України

1856 — народився Іван Франко, поет, письменник, громадсько-політичний діяч.

1977 — на Чорнобильській АЕС запустили в дію 1-й енергоблок.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На Любомльщині відбулися гонки бездоріжжям

На цікаве та видовищне шоу зібралося чимало глядачів — від малого до великого. А подивитися тут і справді було на що. Здавалося б, що таке для транспортного засобу якихось 600-метрів? Звісно, коли йдеться про асфальтовану дорогу, то таку відстань навіть водій-початківець на невеликій швидкості подолає за якихось 40 секунд. А якщо перед тобою звивиста дистанція, з багатьма крутими поворотами і до того ж на ній є численні перешкоди у вигляді трясовини та глибоких западин, які треба долати мало не під прямим кутом? Ось де місце, аби випробувати свою майстерність водіння. За звання сильнішого зголосилися позмагатися троє учасників на квадроциклах і десять екіпажів на позашляховиках з Любомля, Бірок, Ковеля, Люблинця (Ковельщина), Смідина (Старовижівщина).

* * *

Погода 27 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади на очікуються, вітер південно-східний, 3-8 м/с, температура повітря +28…+30. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер східний, 3-8 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

27 серпня вшановується пам’ять пророка Міхея. Наші пращури помітили, якщо у цей день тихий вітер, то осінь буде ясною. А ось якщо Міхей з бурею — до непогожого вересня. У минулі часи у цей день спостерігали за журавлями: якщо вони вже відлітають до теплих країв, то до середини жовтня мороз буде, а якщо ні — то зима пізніше прийде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*