Зимова риболовля на Шацьких озерах стає все популярнішою

20.02.2017 / Новини, Спорт

Щойно зміцніє крига, сюди приїжджають рибалки не тільки з Волині, а й з інших областей, навіть, із сусідніх Польщі й Білорусі.

Щороку тут організовують змагання з підльодного лову на Кубок Світязя. А нещодавно такі змагання відбулися серед працівників Шацького Національного природного парку, – інформує Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Цього року рибалки-аматори обрали озеро Люцимер. Це хороше місце для великих змагань із підльодного лову риби, – вважає заступник директора парку Василь Матейчик.

Іхтіолог Микола Сінчук розповів, що на озері клює, зокрема, окунь, лящ, плітка, щука. Щоправда, рідкісні види, які потрапляли на гачок, рибалки відпускали у воду.

Участь у змаганнях взяли 12 команд. Умови доволі прості — упіймати якомога більше риби. В індивідуальному заліку переміг Вячеслав Коранов. Саме йому пощастило впіймати найбільшу рибу.

За словами директора парку Володимира Захарка, працівники Шацького національного природного парку всіляко намагаються  популяризувати аматорське і спортивне рибальство. Вони ж дбають і про збільшення чисельності риби у водоймах.

Цього дня отримали призи рибалки, які впіймали  найбільшу і найменшу  рибу.  Учасників змагань підтримали дружини й діти.

Всі разом смакували запашною юшкою, яку приготували чоловіки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*