Шацькі владці обговорили з польськими партнерами, як облаштують озеро Світязь

05.11.2016 / Новини

26 жовтня в місті Влодава відбулося засідання представників регіонів-партнерів з Польщі, України та Білорусі.

Про це повідомляє сторінка Влодавського повіту у Facebook.

Староста Влодави Андрій Романчук разом із керівництвом Шацького та Брестського районів, а також представниками національних парків обговорили спільні ініціативи в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Під час переговорів були опрацьовані загальні ідеї спільного проекту «Сприяння місцевої культури та збереження історичної спадщини».

– Ми розраховуємо на великі вкладення коштів у проект з боку Європейського Союзу, – відзначив Андрій Романчук.

Обговорювалася також необхідність ремонту доріг і створення нових велосипедних маршрутів.

 У засіданні в Польщі взяли участь Сергій Кужель, заступник голови Шацької районної державної адміністрації, Ніна Вирович, директор Шацького міського будинку культури, Віталій Турич, науковий співробітник Шацького національного природного парку, та Андрій Сичук, системний адміністратор Шацької селищної ради.

-Обговорили ми і ймовірність реалізації нового проекту, в рамках якого буде облаштований пляж озера Світязь в однойменному населеному пункті. У Польщі було зроблено перші кроки щодо впровадження в життя цієї ідеї. Якщо наш проект переможе в конкурсі, пляж Світязя отримає освітлення, містки, лежаки, накриття від сонця, туалети та інше, чого зараз так не вистачає на одному з найпопулярніших курортів Волині, – розповів Сергій Кужель.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*