Земельники Волині спрямували до бюджету понад 300 тисяч гривень

09.04.2016 / Новини

Упродовж першого кварталу 2016 року волиняни отримали 23 299 безкоштовних адміністративних послуг у земельній сфері. Це на 4817 більше, аніж за аналогічний період 2015-го.

Найчастіше громадяни зверталися щодо видачі витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки та реєстрували наділи.

Про це повідомляє Прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Водночас, за перші три місяці поточного року було надано майже 5 тисяч платних послуг, що на 342 більше проти цього ж проміжку часу у 2015-му. Відтак, до загального фонду державного бюджету земельники Волині спрямували 308,6 тис.грн, – приріст до минулого року становить 55,7 тис.грн. Переважно волиняни зверталися щодо отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

«Державні кадастрові реєстратори працюють оперативно, аби громадяни могли вчасно і без затримок отримати належні їм довідки, витяги та відомості. Адже чимало процесів у бізнесі, зокрема, відбуваються спираючись виключно на відомості у земельній сфері. Аби спростити доступ до адмінпослуг, з ініціативи Держгеокадстру, від 1 січня 2015 року органи земельних ресурсів надають послуги і через центри надання адміністративних послуг», – розповідає начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Довідка
Держгеокадастр та його територіальні органи надають платні та безоплатні адмінпослуги за трьома основними напрямками:

1) внесення інформації до бази даних Державного земельного кадастру (державна реєстрація земельних ділянок, обмежень у використанні земель);

2) видача з бази даних витягів та довідок (витяг з Державного земельного кадастру про земельні ділянки, обмеження у використанні земель, довідка, що містить узагальнену інформацію про землі, викопіювання з кадастрової карти);

3) інші послуги (проведення державної експертизи тощо).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*