У Рівненській ОТГ обговорили встановлення ставок та пільг зі сплати податку

20.06.2019 / Новини

У Гущі відбулись громадські обговорення проектів рішень регуляторних актів про податки і збори.

В обговоренні взяли участь близько 20 осіб – місцеві підприємці, депутати, працівники апарату сільської ради та жителі громади.

Головуючою на зборах була Олена Пасаман – заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, а секретарем зборів обрали Юрія Тимощука – головного спеціаліста відділу з питань юридичного забезпечення ради, діловодства та проектно-інвестиційної діяльності.

Присутні детально розглянули запропоновані проекти рішень, а саме:

  •  «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2020 рік»;
  • «Про встановлення єдиного податку на території Рівненської сільської ради Любомльського району Волинської області на 2020 рік»;
  •  «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на 2020 рік».

Встановлення мінімальних або ж навіть «нульових» ставок деяких податків пропонували присутні підприємці, але при цьому не потрібно забувати про інтереси громади та поповнення місцевого бюджету, що надасть змогу спрямувати отримані кошти від сплати податків на вирішення соціальних проблем територіальної громади та покращення інфраструктури.

Після довгих дискусій були напрацьовані пропозиції щодо зміни деяких ставок податку, які в подальшому обговорюватимуться на засіданнях постійних комісій та будуть внесені на розгляд чергової сесії Рівненської сільської ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*