Кому вигідно звинуватити голову ОТГ у “дерибані землі”?

26.06.2020 / Новини

Напередодні місцевих виборів у деяких політичних сил загострюється бажання полити брудом потенційних опонентів. Звинувачення у «дерибані» землі, який начебто відбувся ще рік тому, покотилися у бік голови Іваничівської ОТГ Федора Войтюка. Хоча все це радше схоже на розправу, ніж на реальний «злочин».

Йдеться про публікацію у волинських ЗМІ під заголовком «Як тільки трактори почали орати пасовища, народ забунтував і готовий був «палити» сільську раду», – пише газета “Волинь”.

Запитань, звісно, багато, але за логікою, автору варто було б заслухати думку голови Федора Войтюка, перш ніж звинувачувати його у чиновницькому свавіллі.

Бо, на думку голови, стаття – замовна і передвиборча. Він навіть здогадується, хто стоїть за цією «чорнухою»:

«Стаття написана під вибори і її ініціатором є один із колишніх голів колгоспу «Прогрес». Він об’єднався з політсилою, яка вишукує всілякі моменти, щоб очорнити людину. Я у жодні авантюри не влажу, то вони вирішили взятись за мене і зіграти на землі».

Поспілкувавшись з місцевими жителями, з’ясувалось, що тим колишнім головою колгоспу є ймовірно Володимир Матвіюк. Вони пояснили це тим, що пан Матвіюк має нереалізовані політичні амбіції, оскільки не раз балотувався на голову Мишівської сільради і програвав вибори. Люди припускають, що у такий спосіб він намагається помститися.

Повертаючись до публікації у волинських ЗМІ, під нею підписались близько 30 місцевих жителів. Голова ОТГ Федір Войтюк стверджує, що майже половина з них у розмові підтвердила, що підписувались не під матеріалом, а за те, щоб їм зберегли пасовища.

Стосовно звинувачень, які пролунали на адресу голови громади, Федір Войтюк наголосив, що жодної катастрофи із землею в Іваничівській ОТГ не відбулося.

З його слів, дійсно, на сесіях Іваничівської селищної ради протягом 2019-2020 років прийняли низку рішень, відповідно до яких виділили земельні ділянки різних площ, максимум по 2 гектари, але не «іногороднім» чи кумам-сватам, а реальним мешканцям Мишева, які мають повне право на отримання земельної ділянки.

На підтвердження того, що місцеві жителі дійсно отримують землю у власність, голова Іваничівської громади навів офіційну статистику. Протягом останніх двох років мешканцям ОТГ загалом роздали 337 ділянок: на території селища Іваничі – 127, сіл Соснина – 79, Мишів – 60, Іванівка – 39, Лугове — 21, Древині – 28, Менчичі – 19. Серед власників землі є і 26 атовців.

У статті також йшлося про ще один так званий «новий дерибан» в Іваничівській ОТГ, який торкнувся пасовищ.

За словами Федора Войтюка, загальна площа земель для випасання худоби в ОТГ становить 120 гектарів, з них у «скандальному» селі Мишів пасовищ є два: одне площею 9,34 га, інше – 12, 03 га. Цих земель більше ніж достатньо для існуючої кількості поголів’я ВРХ, тим паче, що корів у селі з кожним роком стає менше.

Автор – Ганна Марчук.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*