Малому бізнесу — підтримка, браконьєрам — штрафи: законопроекти, які підтримав Ігор Гузь

17.06.2020 / Новини

Ігор Гузь проголосував за підтримку малого бізнесу в умовах карантину та підтримав підвищення штрафів за забруднення водойм і браконьєрство.

Як інформує пресслужба народного депутата, 16-го червня Ігор Гузь на засіданні Верховної Ради проголосував “ЗА” заборону неустойки, штрафів, пені за прострочення кредитних платежів (позики), які були допущені у період дії карантину та у 30-денний період після закінчення карантину.

Проголосований у другому читанні законопроєкт № 3297 спрямований на захист суб’єктів господарювання від нарахування витрат, які сьогодні їм не під силу. А все тому, що в Україні через складну епідеміологічну ситуацію два місяці тривали жорсткі карантинні обмеження для здійснення будь-якого виду діяльності.

Прийнятий документ зобов’язує внести доповнення до Господарського кодексу України. Ці зміни передбачають, що позичальник звільняється від обов’язків сплатити на користь кредитодавця (позикодавця) неустойку, штраф, пеню за прострочення у період карантину та у 30-денний період після його закінчення.

Окрім того, Ігор Гузь підтримав підвищення штрафів за забруднення водойм та браконьєрство.

Під час голосувань у Верховній Раді 16 червня він віддав свій голос у першому читанні “ЗА” проєкт закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони водних біоресурсів та середовища їх існування (№ 2765).

Проєктом закону пропонується посилення відповідальності за:

1) експлуатацію на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням;

2) недотримання вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин;

3) недотримання обсягу затверджених лімітів (квот добування (вилову), часток (добування (вилову) та нормативів використання водних біоресурсів;

4) проведення робіт на рибогосподарських водних об’єктах без погодження відповідно до законодавства та невжиття заходів щодо збереження середовища існування та умов відтворення водних біоресурсів.

Крім того, передбачається:

1) уточнення повноважень державних органів та посадових осіб, які здійснюють державний нагляд (контроль) у сфері охорони, раціонального використання і відтворення водних біоресурсів;

2) уточнення положень Законів України “Про тваринний світ” та “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів”, що дозволить здійснювати рибоохоронні заходи на більш високому рівні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*