Презентували асоціацію місцевого самоврядування Прибужжя (відео)

11.04.2016 / Відео, Новини

11-го квітня розпочала свою роботу Асоціація місцевого самоврядування Прибужжя. Ініціатором створення якої виступив народний депутат України Ігор Гузь. Ідею було озвучено депутатом під час Форуму розвитку громад Прибужжя у лютому 2016-го року в Литовежі Іваничівського району.

Про це повідомляє інформаційний сайт БУГ.

Відбулося урочисте підписання Угоди про наміри співпраці між Асоціацією місцевого самоврядування Прибужжя та Спілкою Гмін Любельщизни Республіки Польща. З української сторони документ підписав Андрій Бокоч, помічник нардепа, виконавчий директор Асоціації. З польського боку – заступник керівника Спілки Гмін Любельщизни, вуйт гміни Вішніце Пьотр Драган.

Презентація Асоціації відбулася у Володимирі-Волинському. Участь у заході взяли майже сотня представників місцевого самоврядування Іваничівського, Володимир-Волинського, Любомльського та Шацького районів, а також польські фахівці, представники міжнародних фондів та організацій, та програмний координатор Програми USAID “РАДА”.

Організатором заходу є народний депутат України Ігор Гузь, Фонд розвитку «Прибужжя» за підтримки програми “РАДА” від USAID.

“Доцільності створення такої Асоціації в Прибужжі обумовленатим, що вона допоможе згуртувати прикордонний регіон, визначити основні завдання й шляхи покращення життя громад. Під егідою Асоціації працюватиме група, яка писатиме проекти для місцевих громад під залучення грантових коштів міжнародних організацій. Я поставив перед собою амбітне завдання – посприяти, аби кожна сільська чи селищна рада в моєму виборчому окрузі знайшла партнера-гміну на території Польщі”. – зазначив у вітальному слові нардеп Ігор Гузь.

Основними завданнями Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя є обмін досвідом та залучення кращих практик у вирішення проблем громад, допомога в пошуку позабюджетних коштів, поглиблення міжнародної співпраці.

Під час заходу поінформували присутніх про можливості, що сьогодні відкриті громадам нашого регіону: залучення позабюджетних коштів, отримання міжнародної донорської та технічної допомоги. Окремо йшлося про співпрацю з польськими містами та асоціаціями місцевого самоврядування.

Так, заступник керівника Спілки Гмін Любельщизни, вуйт гміни Вішніце Пьотр Драган виступив на тему: “Спілка Гмін Любельщизни: досвід Польщі, можливості для України”. Якуб Врублевські, з Фундації Розвитку Любельщизни розповів про польські фонди та їхні можливості для України. Працівник Волинської обласної ради Ірина Прус поінформувала про обласний конкурс проектів місцевих ініціатив. Програмний координатор Програми USAID РАДА Ігор Парасюк розповів про Інструменти місцевого економічного розвитку.

Провели також секційне заняття в групах на тему: “Стратегічне планування діяльності Асоціації місцевого самоврядування “Прибужжя”. Організована була також і скайп-конференція на тему: “Співпраця ЄС-Україна: можливості для органів місцевого самоврядування (спікер – Домінік Папанхайм, керівник сектора регіонального та місцевого розвитку децентралізації Представництва ЄС в Україні).

Крім того, Голова Локальної групи дій “Розточчя” (РП) Ева Півко-Вітковська виступила на тему: “Ресурсне забезпечення діяльності громади. Активізація та розвиток туристичного та рекреаційного комплексів”. Старший експерт Представництва Спільного Технічного Секретаріату Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна” Василь Хім’як розповів про діяльність СТС через механізм написання грантових проектів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*