Як виглядатимуть нові плацкартні вагони в Україні (ФОТО)

16.09.2019 / Новини

Укразалізниця показала відремонтований плацкартний вагон. Ремонт одного вартує 10,5 млн гривень, що в два рази дешевше, ніж новий. Всього в компанії є близько 200 плацкартних вагонів, які потрібно відремонтувати.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«Після ремонту вагон повністю змінюється і виглядає як новий. Зокрема, змінюється інтер’єр салону вагона, встановлюються нові сучасні вікна, полички, обладнання. В купе для зручності пасажира – додаткові місцеві світлодіодні світильники на кожне місце, а верхні полиці обладнані захисним бортиком.

Також встановлюються екологічно чисті туалетні комплекси закритого типу, системи відеоспостереження, дахова система кондиціонування повітря. У службовому купе провідника є пульт управління системами вагона, енергосистема вагону обладнана перетворювачем напруги», – йдеться в повідомленні.

Ремонт дозволяє продовжити термін використання вагону на 14 років. Його вартість – 10,5 млн гривень – в 2 рази дешевше, ніж купівля нового вагона. З відремонтованих вагонів вже сформували один поїзд до Маріуполя, в жовтні планують запустити ще один.

В цьому і в минулому році «Укрзалізниця» провела капітально-відновлювальний ремонт 134 вагонів, повідомили в компанії. Всього перевізник експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Їх середній вік становить 32 роки при нормативному 28 років.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*