Посадовців “Укрзалізниці” викрили на розкраданні десятків мільйонів гривень

28.08.2020 / Новини

СБУ викрила  посадовців структурних підрозділів «Укрзалізниці» й колишніх керівників ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» на розкраданні  майже 60 млн гривень.

Про це пише “Радіо Свобода“.

Як повідомили у СБУ, за висновками профільних експертів, експлуатація цих запчастин могла призвести до виникнення надзвичайних подій, зокрема травмування пасажирів і працівників залізниці.

«Оперативники спецслужби встановили, що чиновники організували корупційний механізм постачання і встановлення на тепловози державного підприємства неякісних вживаних запасних частин. До оборудки вони залучили низку комерційних структур, які постачали продукцію під виглядом нової. Різницю організатори виводили на рахунки фіктивних підприємств та переводили у готівку. Своїми діями вони завдали збитки «Укрзалізниці» на понад 58 мільйонів», – йдеться в повідомленні.

Протягом серпня повідомлено про підозру 12 посадовцям керівної ланки структурних підрозділів АТ «Укрзалізниця» і трьом колишнім керівникам ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» за статтями «розтрата майна», «службове підроблення», додали в СБУ.

За даними спецслужби, протягом 2020 року за результатами оперативного супроводу кримінальних проваджень регіональні підрозділи СБУ оголосили 29 підозр службовим особам «Укрзалізниці» та афілійованих підприємств за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтями про державну зраду, розтрату майна, службове підроблення і службову недбалість.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*