Відкрили кримінал за фактом забруднення земель на території Володимир-Волинського району

05.10.2019 / Новини

Реагуючи на повідомлення в засобах масової інформації, Володимир-Волинська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом можливого забруднення земель (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України) у Володимир-Волинському районі.

Нагадамо,  3 жовтня люди зафіксували на відео на території Володимир-Волинського району викиди рідких відходів червоного кольору. Ці нечистоти надходять до відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика», а звідти, ймовірно, без належної фільтрації, потрапляють у відкритий грунт.

Нардеп Гузь 4-го жовтня звернувся до держорганів з проханням перевірити факт можливої екологічної надзвичайної ситуації в окрузі.

З цього приводу парламентар з офіційним запитом звернувся до Генпрокурора, Міненергетики та довкілля, МОЗу та держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, до яких залучені фахівці Державної екологічної інспекції в області, – повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Розслідування кримінального провадження, яке провадить Володимир-Волинський відділ поліції, перебуває на контролі в керівництва прокуратури Волинської області.

Про результати розслідування обов’язково буде поінформовано громадськість.

Довідково:

Згідно санкції ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, –

караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*