Ветерани АТО Шацького району на зборах вирішували, чи об’єднуватися з обласною спілкою

23.05.2017 / Новини

У суботу, 20-го травня у залі засідань Шацької районної ради відбулися збори громадської організації «Ветерани АТО Шацького району».

Участь у зборах взяли 67 членів громадської організації, представники Шацького РВК, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, – інформує прес-служба Шацької РДА.

На порядок денний було винесено одне  питання – це об’єднання районної громадської організації із обласною спілкою.

Безпосередньо надавалось слово учасникам АТО, які висловлювали свою думку стосовно вступу в обласну спілку. За результатами голосування: 65 членів громадської організації – проти вступу, 1- за, 1- утримався.

Наступним питанням розглянули щодо отримання соціальних пільг та гарантій учасниками АТО та їх сім’ями.

Детальне роз’яснення надала Людмила Гірич – заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації.  Так,  з 1-го травня цього року громадяни не можуть одночасно отримувати і пільги, і субсидії. У разі призначення субсидії, пільги з оплати житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива і скрапленого газу особам, які зареєстровані (фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку), у період її отримання не нараховуються.

На питання, що вигідніше – оформляти субсидію чи користуватись пільгою, однозначної відповіді немає. Все залежить від індивідуальних обставин кожного домогосподарства (його складу, розміру отриманих членами домогосподарства доходів, переліку житлово-комунальних послуг, категорії пільг тощо).

Одним із питань, яке порушили учасники АТО, було безплатне навчання учасників АТО на курсах водіїв.

Як поінформувала Людмила Гірич,  у 2017-му році учасники антитерористичної операції мають можливість навчатися, пройти перенавчання або підвищення кваліфікації за рахунок коштів державного бюджету у вищих і професійно-технічних навчальних закладах, автошколах ТСОУ.

Із обласного бюджету на навчання учасників АТО у 2017 році виділено – 5133 грн., сформовано реєстр бажаючих проходити навчання, що складає – 13 чоловік. Навчання плануються проводитись в автошколі з кінця травня на категорію В.

Посадовиця додатково роз’яснила  учасникам АТО про зміни в законодавстві щодо забезпечення санаторно-курортними путівками.

Військовий комісар Шацького РВК Василь Матвійчук розповів присутнім про навчальні збори резервістів, які відбудуться у червні цього року.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*