Світязький сільський голова обурений діями управління Держгеокадастру на Волині

15.01.2017 / Новини

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик під час свого перебування в Шацькому районі поспілкувався з людьми, керівництвом місцевих рад і депутатами, дав відповіді на всі їхні запитання.

Про це пише “Район.Шацьк”.

До губернатора звернувся Микола Цвид, Світязький сільський голова. Він був обурений тим, як бездумно і цинічно головне управління Держгеокадастру у Волинській області роздає людям із сусідніх районів землю за межами Світязької сільської ради.

-Світязьке господарство свого часу лишилося нерозпайованим, і ми розраховували, що ці землі використаємо з користю для громади. Проте їх у нас відбирають. На даний час у сільську раду знову надійшли документи на погодження ще 160 га для ведення ОСГ в районі річки Прип’ять, -зазначив Микола Васильович.

Володимир Гунчик, даючи відповідь, наголосив, що Держгеокадастр у цьому випадку працює в правовому полі. Якщо до головного земельника області йдуть із заявами люди, він, відповідно до процедури, зобов’язаний звернутися в сільську раду за погодженням. В інакшому випадку на нього подадуть в суд.

Щодо ділянок, які не ввійшли в межі сільських рад – додав Володимир Петрович додав, – то їхнім розподілом будуть займатися районна державна адміністрація і районна рада, а не окремі сільські ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*