У Шацьку розпочали видачу закордонних паспортів

03.05.2017 / Новини

Жителі Шацького району мають можливість отримати закордонний паспорт.

Про те, кому видається закордонний паспорт та які документи потрібно для цього подати, – розповідає Надія Матвійчук, завідувач Шацьким РС УДМС України у Волинській області.

Про це пише “Район.Шацьк”.

– Паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу, підтверджують громадянство України особи, на ім’я якої він оформлений, і дає право такій особі на виїзд з України і в’їзд в Україну. Він виготовляється у формі книжечки, правий форзац якої містить безконтактний електронний носій.

Паспорт для виїзду за кордон оформляється особам, які не досягли 16-річного віку – на чотири роки, а особам з 16-річного віку – на десять років.

Оформлення, обмін та видача паспорта для виїзду за кордон здійснюється:

– особі, яка досягла 16-річного віку, на підставі заяви-анкети поданої не особисто;

– особі, яка не досягла 16-річного віку, особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною – на підставі заяви-анкети одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників. У разі відсутності другого з батьків під час подання документів така заява подається нотаріально засвідченою. Якщо батьки не перебувають у шлюбі, оформлення, обмін та видача паспорта для виїзду за кордон здійснюється на підставі заяви-анкети того з них, з ким проживає особа;

– особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку – на підставі заяви-анкети особи або її законного представника.

Закордонний паспорт видається не пізніше, ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання; терміново паспорт виготовляється не пізніше ніж через сім робочих днів після подання заяви-анкети.

За оформлення (у тому числі замість втраченого, викраденого), обмін паспорта для виїзду за кордон справляється адміністративний збір.

Людині для оформлення закордонного паспорта потрібно подати такі документи: паспорт громадянина України (для особи, яка досягла 14-річного віку та проживає в Україні); свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави; документ, що посвідчує особу законного представника; документ, що підтверджують сплату адміністративного збору.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*