У Полапах святкували День села усією громадою (ФОТОРЕПОРТАЖ)

02.09.2016 / Новини

Останнім часом у селах Любомльщини стало доброю традицією організовувати і проводити Дні сіл. Цього понеділка, 29-го серпня, народні гуляння, присвячені святкуванню Дню села, відбулись у Полапах.

До Полап на святкування приїхали гості: народний депутат України Ігор Гузь, депутат обласної ради Юрій Гупало, голова Любомльської РДА Микола Пархомук, заступник голови Любомльської районної ради Ганна Сачук, помічник нардепа Ігор Торба, голови сільських рад Наталія Сахарук, Галина Шимонюк, Олександр Лукашук, Віктор Сущик, депутати районної ради Дмитро Маляс та Леонід Самолюк.

Настоятель місцевого храму отець Василь розпочав урочисту частину святкування спільною молитвою. Як виявилось, сам отець Василь родом ізЛьвівської області, проте уже вісім років проживає у Полапах і вважає це село своєю рідною домівкою.

“Горджусь, що я тепер полапець. Як десь їду з села, то намагаюсь якомога швидше повернутись до Попап, бо тут моя домівка. А залишаючи село, я залишаю вас”, – ділиться враженнями отець.

З вітальними словами звернувся до односельчан Полапівський сільський голова Володимир Богачевський. Він побажав усім здоров’я, щастя, достатку та добра у домівках, миру в рідній країні. Як годиться, Володимиру Богачевскому як господарю маленькі українці подали хліб та сіль.

Щиро привітав громаду села Полапи народний депутат Ігор Гузь, який побажав віри у світле майбутнє, достатку та ніколи не опускати рук, не втрачати оптимізму, а, навпаки, з хорошими сподіваннями рухатись уперед. До того ж нардеп нагородив подякою голову Полапівської сільради Володимира Богачевського та завідувача сільського будинку культури Надію Сергіюк. Для молодіжної футбольної команди з Полап Ігор Гузь передав нову сітку для воріт.

  Ганна Сачук, заступник голови Любомльської райради, щирими словами привітала усіх зі святом та наголосила на неабиякому розвиткові села Полапи за останні роки. Також Ганна Сачук нагородила подякою від райради та райдержадміністрації за активні громадські позиції та особистий внесок у розвиток села колишнього сільського голову Сергія Бортника та нинішнього директора школи Олександра Мушкета.

Депутат обласної ради Юрій Гупало теж з вітаннями звернувся до громади села. Побажав процвітання, розвитку селу та його жителям усіх благ. До того ж депутат вручив для матері шістнадцятьох дітей, жительки села Полапи Надії Корчук, матеріальну допомогу. Водночас Юрій Гупало передав кубок для майбутньої команди-переможця з футбольного турніру, а також передав на школу села Полапи спортивний інвентар – м’ячі.

Між привітаннями чиновників та представників органів місцевого самоврядування музичними вітаннями солісти сільського будинку культури. Склалось враження, що юні солісти з Полап – найкращі у районі.

Вітальне слово також мовив Дмитро Маляс, який привітав громаду та наголосив на розвиткові спорту у селі. Також для футбольної команди подарував різноманітний спортивний інвентар та передав кубок за перемогу у футбольному турнірі, присвяченому 50-річчю футбольної команди “Урожай” села Полапи на Кубок памяті ветерана спорту Миколи Самойліча. До речі, у ньому взяли участь дві команди з Республіки Польща.

Після урочистої частини святкування продовжилось різноманітними заходами відпочинку для усіх: малечу розважали аніматори з Луцька, яких спонсорував Фонд “Прибужжя”, для молоді ввечері організували дискотеку.

Зазначимо, що на народні гуляння у Полапах зібралось чи не все село.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*