У селі Штунь планують повністю відновити приміщення клубу

15.03.2016 / Статті

Народний депутат Ігор Гузь готовий посприяти громаді села Штунь, що на Любомльщині, відновити двоповерхову будівлю сільського клубу.

У цьому населеному пункті вже тривалий час пустує чимале приміщення сільського клубу. Хоча більша його частина, при виконанні ремонних робіт та перекритті даху, цілком придатна для функціонування багатьох установ.

За словами місцевого сільського голови Олександра Зінчука, тут можна розгорнути і дитсадок, і амбулаторію, бібліотеку чи ФАП. Проектно-кошторисна документація, розрахована на майже 10 млн грн, уже є.

original-u1

IF

Перебуваючи з робочою поїздкою в окрузі, народний депутат України Ігор Гузь завітав у Штунь аби оглянути приміщення, яке можна використати на перспективу громади.

Цьогоріч нардеп сподівається відстояти спрямування 20 млн грн на свій округ та відновити значно більше соціальних об’єктів, ніж торік.

original-u2

Минулого року йому вдалося спрямувати в округ 5,2 млн грн, з яких 2,4 млн грн – виділили на Любомльщину. За ці кошти вдалося оновити в районі два дитсадки, дорогу, будинок культури.

«Наразі, ще жоден регіон не отримав субвенції. На Любомльщині вона йтиме не на один об’єкт, а на декілька. Ми працюємо, насамперед, з ініціативними громадами. Треба надавати підтримку тим людям, котрі «стукають» і хочуть змін. Я зацікавлений, аби процес пішов якомога швидше. Якщо вдасться, село Штунь також отримає частину грошей», – зазначив політик.

Народний депутат також закликав сільського голову брати участь у написанні проектів, завдяки яким можна залучити додаткові кошти. Зокрема, подавати їх й на конкурс, організований фондом «Прибужжя». Весь інструментарій народний депутат готовий надати.

«Пишіть проекти. Розповідайте про такі ініціативи своїй громаді. І будемо разом втілювати задумане», – зауважив Ігор Гузь.

Вели мову й про об’єднання громад, яке може дозволити залучити додаткові кошти із державної казни у село.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*