У Любомльському та Шацькому районах планують облаштувати велодоріжки (фото)

27.05.2016 / Новини

У зв’язку з тим, що кількість велосипедистів та велотуристів зростає, виникла необхідність створити якісну велосипедну інфраструктуру не тільки в містах, а й у районах та селах.

Про перспективи розвитку велоінфраструктури на Волині написав у Facebook директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка.

Про це інформує видання Конкурент.

Зокрема, він опублікував карти ймовірних велодоріжок у Волинській області.

Луцьк-Ковель-Ягодин

Нововолинськ-Шацьк

Адамчуки-Залісся-Світязь-Шацьк-Піща (Малорита)

Зокрема, Іван Мирка зазначив, що наприкінці минулого року побудовано першиий відрізок велосипедної доріжки в рамках проекту капітального ремонту автомобільної дороги Луцьк–Жидичин–Кульчин–Клепачів /Т-03-09/ (з влаштуванням велосипедної доріжки на ділянці Луцьк-Жидичин). У цьому році збудують другу частину велодоріжки за напрямком Луцьк–Жидичин, для чого в обласному бюджеті передбачено 350 тисяч гривень.

У майбутньому планується мобільних додатків з веломаршрутами, встановлення сіті-лайтів зі схемами велодоріжок, інформаційних щитів із QR кодами та інформацією про об’єкти туристичного показу. Також планують залучити місцевий бізнес до продажу сувенірів, створення пунктів прокату та ремонту велосипедів тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*