Любомльчани відзначають День міста (ФОТОрепортаж)

17.06.2019 / Новини, Статті

Древній Любомль святкує сьогодні 732-гу річницю першої писемної згадки. За давньою традицією, святкування щороку проходить на другий день Трійці.

Розпочалася святкова програма з божественної літургії та подячного молебню за Україну, Любомль та його мешканців.  До пам’ятників у місті здійснили покладання квітів.

Усі фото й в оригінальній якості можна знайти до 24 червня  ТУТ (натисніть).

Тим часом, на ставку по вул. Володимирській проводися конкурс рибної ловлі. Спортивною складовою свята став велопробіг міськими вулицями.

Під час урочистої частини, яка відбувалася на центральній площі міста, жителів та гостей Любомля привітали міський голова Роман Ющук, заступник голови Любомльської райради Ганна Сачук, благочинний Любомльського району, благочинний Любомльської округи, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Василь Мельничук.

Велику кількість містян було відзначено грамотами і подарунками у різноманітних номінаціях.

До святкування також долучився народний депутат Ігор Гузь, який відзначив подяками народний аматорський хор ветеранів війни і праці “Осіннє золото” (Керівник Ярослав Притула), старшого солдата, водія відділення Любомльського ОРВК Андрія Федюшина, підприємців Сергія Назарука, Василя Богуша, Оксану Сулік, директора гімназії Олену Тишик, провідного спеціаліста міського будинку культури Андрія Климовича.

Нардеп коротко розповів про співпрацю з місцевою владою. Зокрема, за період його роботи у парламенті для потреб міста з державного бюджету було залучено 3,7 мільйона гривень, а в цілому для ОТГ — 7,5 млн. грн. Серед найбільш масштабних проектів, які вдалося спільно втілити у життя — реконструкція центральної площі, капітальний ремонт даху ЦРЛ, спорудження у місті спорткомлексу тощо. Нині спільно розпочато реконструкцію Михайлівського парку…

“Головне — завжди лишатися оптимістами, не падати духом, — зазначив Ігор Гузь, — і тоді труднощі виявляться не такими вже нездоланними.”

У місті також відбувся святковий концерт “Живу, люблю і дихаю тобою — моє найкраще місто на землі”, значну частину якого скали виступи юних аматорів сцени.

Окрім того, жителі та гості Любомля мали нагоду розважитися на атракціонах, відвідати виставки робіт образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва будинку школяра “Містечко майстрів”, робіт вихованців гуртків Станції юних техніків та майстер-клас гуртка початкового технічного моделювання, побувати у бібліотеці під відкритим небом, ознайомившись з виставками “Книжковий фуршет дня улюбленого міста”, “Бліц-опитуванням” та краєзнавчою розвідкою “Відкрий для себе рідне місто”.

Любителі історії могли завітати на день відкритих дверей у краєзнавчому музей, помилуватися виставкою квіткових композицій від мешканців міста, ознайомитися з роботами учасників фотоконкурсу “Любомль – крізь призму об’єктиву”.

Ввечері на жителів те гостей міста чекають виступи квартету “Акорд” і заслуженого артиста України Адама Горбатюка, організовані за сприяння Фонду Ігоря Гузя “Прибужжя”.

Завершить програму святкова дискотека.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*