У Любомльській райдержадміністрації протягом року провели 3 конкурси на заміщення вакантних посад держслужбовців

27.12.2017 / Новини

У понеділок, 26-го грудня відбулася щотижнева оперативна нарада з керівниками структурних підрозділів Любомльської райдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Герасимчука.

На ній обговорили реалізацію кадрової політики та дотримання законодавства про державну службу в райдержадміністрації.

Про це йдеться на сайті Любомльської РДА.

Як зазначила, головний спеціаліст з питань персоналу апарату райдержадміністрації Ірина Федонюк, станом на 26 грудня 2017 року штатна чисельність апарату та мало чисельних структурних підрозділів районної державної адміністрації становить 56 посад державних службовців, з них фактично працюючих – 46 державних службовців.

На виконання Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VІІІ «Про державну службу» здійснюється ряд заходів.

Зокрема, присвоюються ранги державним службовцям райдержадміністрації відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року №306 «Питання присвоєння рангів державних службовців та співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування, військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями», а також встановлюються надбавки за вислугу років.

Чергові ранги у 2017 році присвоєно 14 працівникам, надбавки за вислугу років протягом року збільшено 36 працівникам.

Шляхом конкурсних відборів, які відбулися у 2016 році на посади державної служби у 2017 році призначено головного спеціаліста апарату, начальника відділу освіти та завідувача сектору містобудування та архітектури.

У 2017 проведено 3 конкурси на заміщення вакантних посад державних службовців у райдержадміністрації.

За результатами цих конкурсів призначено 2 спеціалісти та переведений працівник з посади державного реєстратора на посаду завідувача сектору державної реєстрації відділу ЦНАП.

Крім цього, 3 державні службовці призначені на рівнозначні посади за переведенням з інших державних органів. Усім новопризначеним працівникам встановлювався випробувальний термін.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці подали Е-декларації за 2016 рік на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. З січня 2018 року розпочнеться черговий етап Е-декларування, до якого необхідно підготуватися усім суб’єктам декларування:

перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у Вашому персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій, оскільки доступ до окремих поштових серверів у домені RU обмежений указом Президента України; перевірити термін дії та працездатність Вашого електронного цифрового підпису для роботи з Реєстром.

Покрокова інструкція, як саме виконати ці дії викладена у Рекомендаціях НАЗК, які розміщені на сайтах районних державних адміністраціях та НАЗК.

Протягом звітного періоду 20 державних службовців взяли участь у тематичних короткотермінових семінарів на базі Волинського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, з них 11 державних службовці отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації.

9 листопада 2017 року внесено зміни до деяких законів України, зокрема, внесено зміни до закону «Про державну службу», згідно з якими посади голів місцевих державних адміністрацій та їх заступників не вважаються посадами державних службовців. Посади голів місцевих держадміністрацій вилучені з переліку посад державної служби категорії “А” (вищий корпус державної служби), а посади їх заступники – з категорії “Б” відповідно.

Законом також встановлюється, що повноваження керівника держслужби в місцевих держадміністраціях здійснює керівник апарату – в апараті місцевої держадміністрації та її структурних підрозділах (крім структурних підрозділів зі статусом юридичних осіб публічного права).

Відповідно до статті 40 Закону України «Про державну службу» результати службової діяльності державних службовців щороку підлягають оцінюванню для визначення якості виконання поставлених завдань. Для того, щоб у 2018 році вперше провести оцінювання за новим порядком, необхідно у грудні 2017 року для кожного державного службовця визначити завдання та ключові показники результативності, ефективності та якості.

Виконання нормативно-правових актів про державну службу перебуває на постійному контролі у Міжрегіональному управлінні НАДС України у Волинській та Рівненській областях та обласної державної адміністрації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*