Судили водія Любомльського автодору: керувавав автомобілем в стані алкогольного сп’яніння

04.06.2020 / Новини

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений Любомльським відділом поліції протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП водія філії «Любомльський автодор».

Про це йдеться в постанові суду від 15 травня.

Чоловік 5 квітня о 10:35 по вулиці Промисловій в місті Любомль керувавав автомобілем «БМВ» в стані алкогольного сп`яніння, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Винність чоловіка у вчиненні правопорушення повністю доводиться матеріалами справи: протоколами про адміністративне правопорушення, адміністративне затримання, висновком медичного огляду, рапортами інспекторів Любомльського відділу поліції, відеозаписом події.

22 квітня чоловік в канцелярію суду подав довідку про працевлаштування у філії «Любомльський автодор»; листи філії, в яких адміністрація та профком філії «Любомльський автодор» просить пом`якшити покарання і не позбавляти порушника водійських прав; свідоцтва про народження дітей; довідку про склад сім`ї; позитивні характеристики за місцем проживання та працевлаштування.

Чоловік на розгляд протоколу не з`явився, направивши до суду заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до ст.21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу.

30 квітня на адресу суду надійшло повідомлення філії «Любомльський автодор» про передачу водія на поруки. Проте повідомлення філії належним чином не оформлене для його сприйняття як клопотання про передачу на поруки.

Надані чоловіком листи філії «Любомльський автодор», свідоцтва про народження дітей, довідка про склад сім`ї, позитивні характеристики за місцем проживання та працевлаштування в силу положень ст.34 КУпАП розцінюються як обставини, що пом`якшують відповідальність, однак не дають достатніх підстав для звільнення від адміністративної відповідальності, як і пом`якшення стягнення при його безальтернативності.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення і наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 10,2 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном один рік.

Також в користь держави доведеться сплатити 420 гривень судового збору

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*