Нововолинець, який автомобілем важко травмував пішохода, отримав умовний термін

26.09.2020 / Новини

Збив пішохода – отримав три роки умовного покарання.

Нововолинський міський суд виніс вирок у кримінальній справі, – повідомляє Нововолинськ.com.ua

В матеріалах провадження зазначено: “недобросовісний водій завдав важких тілесних ушкоджень перехожому на зебрі, і тепер понесе покарання. «03 серпня 2019 року, близько 09 год. 37 хв. в м. Нововолинську водій, керуючи автомобілем марки “Сітроен Джампер”, під час руху по вул. Соборній у бік нерегульованого перехрестя вказаної вулиці із проспектом Перемоги, та маючи намір рухатися прямо по вул. Соборній, порушуючи ПДР України, не надав пішоходу переваги під час переходу ним справа наліво по нерегульованому пішохідному переходу проїзної частини вул. Соборної, що стало причиною наїзду на пішохода, внаслідок чого останній отримав травми», – йдеться у вироку суду.

Пішохід отримав численні ушкодження голови, які згідно висновку судово-медичної експертизи №137 від 23 вересня 2019 року належать до категорії тяжких тілесних ушкоджень.

До слова, потерпілому медики провели трепанацію черепа, аби видалити гематому.

За три місяці він помер, проте відповідно до копії актового запису про смерть від 05 листопада 2019 року, причина смерті: ішемічна хвороба серця; дифузний кардіосклероз.

Висновком щодо результатів медичного огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції від 03 серпня 2019 року (а.с.59) підтвердили, що обвинувачений під час ДТП був тверезим. Автомобіль – технічно справний.

Відтак суд визнав водія винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк три роки, без позбавлення права керування транспортними засобами.

Його звільнили від відбування покарання, якщо протягом одного року шести місяців не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, навчання чи роботи, періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*