Реорганізовані школи Любомльщини та Шацька забезпечать автобусами

22.08.2016 / Новини

Закупівлю шкільних автобусів здійснять для тих районів, де здійснили оптимізацію мережі малочисельних шкіл.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 22 серпня, пише Інформаційне агентство Волинські новини.

Начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що управління закупило державних шкільних автобусів на суму 54 мільйони гривень. Вартість автобуса становить 1,58 мільйона гривень.

Під час розрахунку співфінансування 70 на 30% можна було придбати лише 24 автобуси, що на 30% менше від потреби. Відтак, ухвалили рішення про придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування 50 на 50%, що дозволяє придбати 34 автобуси.

Відповідно до постанови Кабміну автобуси використовуватимуть для підвезення учнів шкіл, що будуть оптимізовані або реорганізовані. За таких умов можна придбати декілька автобусів для Володимир-Волинського, Горохівського та Турійського районів, по одному для Камінь-Каширського, Ківерцівського, Маневицького, Рожищенського, Шацького районів та Устилузькій, Велицькій та Голобській об’єднаним територіальним громадам.

Також врахують оптимізацію шкіл у минулому році в Ковельському, Локачинському, Луцькому та Любомльському районах.

Під час оперативки керівництво Любомльського району поцікавилося, чи буде виділено їм дитячий транспорт.

«В Любомльському районі спрацювали політичні амбіції, і дві школи не закрили. Оскільки у вас за два роки була оптимізована лише одна школа, то вам буде виділено лише один шкільний автобус після того, як знайдемо додаткові джерела надходжень», – розповіла начальник управління освіти облдержадміністрації Людмила Плахотна.

«В Любомльському районі гарне перевиконання бюджету. Фінансуйте свої школи самі. Прийміть відповідне рішення на сесії. І це стосується всіх: маєте гроші – фінансуйте, не маєте – розформовуйте»,- підсумував Володимир Гунчик.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*