Любомльському району “дісталося на горіхи” від голови Волинської ОДА

10.04.2017 / Новини

На фоні скандалу щодо голови Любомльської РДА, якого упіймали на хабарі, голова ОДА Володимир Гунчик вирішив продемонструвати «розправу» з керівництвом району.

Зокрема, «дісталося» району за те, що там не закрили малокомплектні школи, у зв’язку з чим чимало дітей навчаються індивідуально, а вчителям боргують зарплату.

Про це йшлося під час оперативної наради 10 квітня, – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Зокрема, під час оголошення інформації про дефіцит коштів на зарплату працівникам бюджетної сфери, як негативний приклад голова ОДА визначив Любомльський район.

З його слів, у районі 65 учнів перебувають на індивідуальному навчанні, де з ними займається 110 вчителів. В районі – дефіцит коштів на освіту в розмірі10 мільйонів гривень, з них 9 мільйонів на індивідуальне навчання.

На думку очільника, це сталося через не проведену оптимізацію малих шкіл, на утримання яких в районі йде по 4,5-6 млн. грн., а школи, які нормально забезпечені як технічно, так і організаційно, з його слів наповнені на 50%. Тож, переконує голова ОДА, буде тяжко без детального аналізу доводити Мінфіну і Міністерству освіти, що треба нові кошти. Крім того, згідно з інформацією, озвученою Гунчиком, 20% вчителів у районі, які працюють – пенсійного віку.

Очевидно, що очільник області доволі прискіпливо вивчив ситуацію в районі, щоб мати аргументи про помилки в роботі керівництва району. А 7 квітня він перебував там з робочою поїздкою.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*