Протест хоч і не відбувся, але “лівака” на Волинській митниці не стало (ВІДЕО)

У п’ятницю, 22-го травня, з 10-ої години активісти обіцяли перекрити міжнародну трасу Київ-Варшава у двох напрямках. Таким чином мали вимагати зменшити вартість розмитнення автомобілів або ж збільшити термін перебування на території України транспорту з іноземною реєстрацією.

Для цього, насамперед, необхідно внести зміни до статті 380 Митного кодексу України.

Однак, ні на 10-ту, ані на 13-ту годину акція так і не відбулася повноцінно. Прибуло й згуртувалось понад десять автомобілів із активістами з Луцька та Ковеля, один – з Любомля. Решта або кружляла трасою, маскуючись серед прохідних автомобілів, або гадки не мала де й що має розпочатися.

Поліції було більше, ніж самих пікетувальників.

IMG_0763 IMG_0865IMG_0757 IMG_0822 IMG_0825

Близько 13-ї години на пункті збору з’явився і сам організатор анонсованого протесту. Назвався просто Олександром. Він повідомив, що акція не відбудеться в той же день, бо перекриття траси міжнародного значення – протизаконно. Хоча пообіцяв, що пізніше  її мають все-таки провести. В якій формі  і де остаточно, поки що не знає. Можливо, долучаться й активісти з Галичини.

Голова громадської організації “Волинські патріоти” Володимир Красуля повідомив, що їхні мітингувальники (які вже 50 днів вимагають звільнення Олександра Шавлака з посади виконуючого обовязки начальника Волинської митниці) підтримають акцію протесту щодо транзитних строків.

“Ми пропонуємо замість п’яти днів збільшити термін перебування автомобілів з іноземною реєстрацією до року або зменшити ціну на розмитнення. Якщо зменшити розмитнення, то, думаю, держава більше отримає, аніж коли всі прикордонні регіони будуть їздити на іноземних номерах. Тож пора задуматися”, – зазначив Красуля.

Якби там не було, а користь таки від планування акції була. Принаймі до обіду кількакілометрових черг на пункті пропуску “Ягодин” не було, а “лівака” тут наче ніколи й не існувало. Очевидно, прикордонники чекали значно масштабнішу та серйознішу блокаду, тож забвачливо “усунули непорядки”, аби й їм не дісталось від протестувальників.

IMG_0672IMG_0675IMG_0711 IMG_0726IMG_0690IMG_0722IMG_0737IMG_0792

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*