Поляки у Любомлі ділилися досвідом об’єднання громад

22.06.2016 / Новини

Обговорювались питання щодо підготовки та написання спільних проектів у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна».

20-21 червня між Любомльським районом та Парчевським і Хелмським повітами Республіки Польща відбувся семінар за участю представників органів місцевого самоврядування Любомльського району в рамках міжнародного спортивного фестивалю «Між нами, сусідами».

Про це інформує сайт Любомльської районної ради.

Польська делегація у Любомлі долучилисяя до заходів святкування Дня міста. На відкритті свята привітав присутніх віце-староста Парчевського повіту Адам Доманскі.

На території відпочинкової бази «Гарт» на озері «Світязь» голови місцевих рад району та депутати районної ради спільно з колегами із Республіки Польща зібрались на семінар, на якому обговорили питання об’єднання територіальних громад.

Досвідом роботи об’єднання громад поділився голова Шацької районної ради Сергій Карпук та виступив віце-староста Хелмського повіту Томаш Степаняк.

В роботі семінару взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сидорук, експерт асоціації міст України Василь Гром та керівник офісу реформ та розвитку Волинської області Анатолій Пархом’юк, який поінформував присутніх про практичні заходи щодо об’єднання територіальних громад області.

Обговорювались питання щодо підготовки та написання спільних проектів у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна», фінансування яких здійснюватиметься за кошти Євросоюзу. Про умови конкурсу буде оголошено у жовтні цього року.

Зокрема, досвідом роботи поділився і дав відповіді на запитання вуйт гміни Лєшньовіце Вєслав Радженчак, який зазначив, що на території Польщі таке об’єднання було розпочате ще у 70-х роках і наразі найменша гміна має 2,5 тисяч жителів, а найбільша – близько 16 тисяч Гміна Лєшньовіце обєднує 21 населений пункт.

Керівник господарського відділу ради міста Райовець Фабричний Хелмського повіту Анна Шокалюк, депутат Хелмського повіту Агата Радженчак, начальник відділу освіти, культури та спорту Хелмського повіту Ася Павлюк, поділились досвідом роботи та станом забезпечення розприділення фінансування на територіях окремо взятих гмін.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*