Підприємство з Рівненщини намагалося вивезти через «Ягодин» медичні халати

02.04.2020 / Новини

Правоохоронці 22 березня зупинили на митному посту «Ягодин» Волинської митниці вантажівку, що прямувала до однієї із країн Євросоюзу та намагалась незаконного вивезти з країни масштабну партію товарів протиепідемічного призначення, заборонених урядом до експорту.

Нагадаємо, під час митного огляду транспортного засобу виявили майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна. Організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, попри запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні. Вартість затриманої партії складає майже 42 тисячі євро.

Відбулося засідання суду по цій справі. Про це йдеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду про арешт майна, оприлюдненій 1 квітня на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, – пише Волиньпост.

Відповідно до товарно-супровідних документів продавець (він же і відправник) ТОВ «Фапомед Україна» (смт. Гоща, Рівненська область) транспортувало товари протиепідемічного призначення в режимі експорт, що необхідні до запобігання занесенню і поширенню на території України гострої распіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом у кількості близько 40 тисяч у ФРН.

Суд наклад арешт на усі майже 40 тисяч медичних халатів. Також арешт наклали й на вантажний автомобіль DAF, яким здійснювали перевезення халатів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*