Голови ОТГ Любомльщини обговорили з очільником Волинської митниці ситуацію на постах “Ягодин” та “Піща”

17.07.2019 / Новини

Волинська митниця ДФС підбила підсумки роботи установи у І півріччі цього року. В обговоренні взяли участь очільники Вишнівської та Рівненської ОТГ. У ході основних питань розглянули ситуацію на митних постах “Ягодин” та “Піща”.

У стінах адміністративного приміщення Волинської митниці ДФС підбили підсумки роботи установи у І півріччі 2019 року за основними напрямками діяльності. Нараду проводив в.о. начальника митниці Андрій Войцещук. В обговоренні взяв участь в.о. голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук.

Начальники усіх 7-ми митних постів, що дислокуються в регіоні, звітували про ріст обсягів зовнішньо-економічних операцій у зоні діяльності митниці, заходи щодо прискорення та автоматизації митних формальностей, виконання показників доходів державного бюджету та сервісні новації на підтримку прозорого бізнесу, – повідомляють у ГУ ДФС у Волинській області.

Тому, за узгодженою пропозицією президії, хід наради змістився від фіксації позитивної динаміки до обговорення проблемних моментів у роботі митниці для пошуку шляхів їх вирішення. У цьому контексті разючою виявилася відмінність між митними постами, розташованими у Волинській області, на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах.

Якщо митний пост “Ягодин” планує ввести в експлуатацію уже другий, стаціонарний скануючий комплекс, то на митному посту “Піща” до цього часу працюють у тимчасових вагончиках, обігріваючись «буржуйками» і мріючи про стабільне електропостачання.

Якщо пункт пропуску Ізов, який обслуговує до 90 відсотків залізничних вантажних перевезень у Польщу, перебуває у стадії широкомасштабної реконструкції коштом «Укрзалізниці», то на збудованому у 1993 році за тимчасовою схемою митному посту Дольськ до цього часу ще погоджують відведення земельної ділянки для капітального будівництва (оскільки пункт пропуску розташований у заповідній території).

Розбудова, розвиток цих територій – завдання, яке потребує об’єднання зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування. На нараді також були присутні керівники Рівненської та Вишнівської об’єднаних територіальних громад, межі яких визначені поряд з лінією державного кордону у Любомльському районі.

Вони теж висловили готовність співпрацювати заради порядку та належного санітарно-гігієнічного стану, привабливого естетичного вигляду пунктів пропуску.

Підсумовуючи, учасники наради домовились про координацію зусиль задля підвищення сервісної складової у роботі митниці: прискорення потоку транспортних засобів, вантажів чесних суб’єктів ЗЕД і звісно, туристів, для яких перетин лінії державного кордону України повинен стати по-європейськи комфортним.

У контексті протидії порушенням митних правил, Андрій Войцещук вимагає від очолюваного ним колективу жорстких санкцій щодо бізнес-ділків та митників, які їх покривають. Водночас націлює на прозору, ефективну та швидку комунікацію із тими, хто чесно платить податки.

Довідково:

  • За підсумками І півріччя 2019 року Волинською митницею ДФС доведені індикативні показники виконано на 120 відсотків, перевиконання складає 1,2 млрд грн. Загалом робота волинських митників у цьому періоді оцінюється у понад 7 млрд грн. доходів державного бюджету. Середньоденний показник надходжень у січні-червні 2019 року становить 58,6 млн грн, що в 1,6 рази більше, ніж в аналогічному періоді 2018 року.
  • Середній час оформлення однієї митної декларації в цілому по митниці за січень – червень 2019 року становив 3 год. 8 хв. Крім того,  через пункти пропуску для автомобільного сполучення, що розташовані в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, пропущено 602 717 транспортних засобів, які слідували по смугах руху «зелений коридор». Середній час оформлення таких ТЗ – 57 сек, що в цілому свідчить про високу оперативність роботи митників.

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*