Освітні заклади Любомльщини: одні страждають від наклепу, інші – від бездіяльності правоохоронців, – батьки

30.09.2016 / Відео, Новини

Ще 23-го серпня у приміщенні Любомльської райдержадміністрації жителі сіл, в яких школи підпадають під оптимізацію, протестували проти закриття їхніх закладів освіти та переведення дітей на індивідуальне навчання. Крім того, окремі сельчани скандалили, що учнів у певних школах гвалтують та годують блювотиною.

Висловлювання Володимира Слюсаренка про те, що в Хворостові дітей “насілують” та годують блювотиною (хоча щодо блювотини, то випадок стосувався ДНЗ села Руда), після публікації в медіа, викликали резонанс та обурення батьків й педагогів школи села Хворостів.

На запрошення педколективу навчального закладу ми прибули на збори громадськості села Хворостів. Ось про що хотіли сказати окремі батьки, директор школи та її заступник, сільський голова, психолог та ін.

Дозволимо зауважити, що батьків та педагогічний колектив школи цікавить, чому нальник відділу освіти Василь Стрільчук, який був присутнім під час висловлювання Слюсаренком про насилля над дітьми, стояв за кілька метрів від нього та чудово усвідомлював, що пресою ведеться відеозйомка події (на якій присутні усі сторони конфлікту, крім директорів й вчителів) – не заперечив жодного слова цього чоловіка одразу. А лише чемно, схиливши голову, вислухав про наклеп, кажуть хворостівці, на їхню школу.

Більше того від Слюсаренка прозвучало, що його дитину няня в садочку годувала “ригачками” (це вже мав на увазі ДНЗ в селі Руда). Він написав заяву  в поліцію. Коли приїхав у відділ освіти, то Стрільчук попросив нічого не писати. Мовляв, сам розбереться. У результаті, за словами тата, ані від поліції відповіді не отримав, ані службове розслідування освітянами не було проведене належним чином, бо та няня досі працює.

Оскільки на громадських зборах в Хворостові не були присутні батьки, що висловлювались про насилля в школах, журналісти “КОРДОНу” поїхали до них додому.

Володимир Слюсаренко на той час відпочивав після нічної роботи, тож коментувала ситуацію його дружина Вікторія. Вона зазначила, що імена тих, над ким були факти подібні до сексуального збочення (які відбувались між старшими за віком та молодшими учнями), називати не може – батьки тих школярів заборонили. А от щодо годування блювотиною, то розповість все детально, бо це сталося з її дитиною й до того ж, не у Хворостові, а в Руді.

“Моїй старшій дитині, яка змогла пояснити, чому молодший син боїться тепер йти в садочок і не може їсти (він бачив той момент, коли няня годувала дітей), методист після мого звернення в поліцію заборонила відвідувати ДНЗ після школи. Ось так вони службове розслідування провели – забрали того, хто може дослівно розказати все, що бачить. Правда, після того мій молодший син вже більше не жалівся про подібні випадки”, – розповіла Вікторія.

23-го вересня під час засідання правової комісії райради начальник Любомльського відділу поліції Анатолій Дружук повідомив про результати перевірки насилля, згаданого Слюсаренком, у навчальних закладах. Ось офіційна версія, за якою доказів згвалтуання чи збочення в школі Хворостова нема. Тож факт спростовується. Щодо годування блювотиною в садочку села Руда, то тут проводив службове розслідування відділ освіти й теж нічого не виявив.

Отже, наскільки правдивими були слова батьків, що говорили про насилля в школах, наскільки достовірними є спростування хворостівців щодо цих фактів та чи належним чином були проведені службове розслідування відділом освіти та працівниками поліції – знають лише самі діти, що могли чи не могли стати жертвами згаданих ситуацій.

Знаємо одне, що вся громада Хворостова заперечує випадки будь-якого насилля чи збочення поміж учнями їх школи, адже від своїх дітей такого ніколи не чули. Тож на них, вважають, спеціально зводять наклеп, через який страждає репутація жителів їхнього села. Ніхто не має права безпідставно так висловлюватись про їхню школу: або хай доводять сказане, або не обливають “брудом”.

Відома художниця, родом із Хворостова, Валентина Михальська стурбована, що висловлювання одних конкретних людей посіяли розбрат поміж населенням двох сіл, й закликала все ж єднатися в такий час.

 

4 Коментарів Освітні заклади Любомльщини: одні страждають від наклепу, інші – від бездіяльності правоохоронців, – батьки

  1. Вибачте, але таке враження, що дивишся виставу,де прописані всі ролі….
    Особливо насмішив сільський голова, видно,що щось приховує,а ще цікаво хто такий той “Валєнтін”,і чому дійсно не запросити на свій виступ Вікторію ,яка з вигляду 40кг.?))))
    І психолог,теж не дуже схожа на спокійну людину,сумніваюся в її компетентності. А так ніби нічого, дуже весело і мені,і жіночкам на заднього плану.

    • Схаменіться,люди. Хочете на виставу ідіть в театр і дивіться…а тут люди говорять про реальні речі. Захищають свою школу,тому що є за що. А таких,як ви що тільки вміють молоти язоком. Оце моє враження на ваш коментар.

      • Я взагалі не знав.що хтось буде проводити збори, Але й понятно,всі свої зібралися. бачу всі вчителі і 2 жінки в яких чоловіки в школі роблять)))))

  2. НЕ вірю місцевим чиновникам бо вони всі там в одному котлі варяться. Зустрічався із такою ситуацією в Кіровоградській області, нам вдалося покарати доганою вчительку, завуча та психолога а директор вийшов сухим із води. Вони так самісінько відбрехувались, що це наклеп і все таке. Мама постраждалої дитини повезла сина до психолога і там все виплило на поверхню.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*