Вишнівська чи Любомльська ОТГ: у Руді відбулись збори з питань децентралізації

19.03.2020 / Новини

Минулої неділі в Руді знову проводили збори селян, під час яких місцеві жителі хотіли почути відповідь на головне питання, що стосувалося об’єднання із Вишнівською ОТГ.

Як повідомляла раніше газета “Наше життя”, на попереднє зібрання, яке відбулося 10 березня, жоден із депутатів Хворостівської сільради, до якої входить село, не прийшов. Не було голів чи інших представників із будь-яких органів влади.

Цього разу на збори завітали троє з шести депутатів від Руденського виборчого округу, котрі намагалися пояснити, чому голосували за об’єднання із Вишнівською ОТГ. Щоправда, озвучував спільну позицію лише Сергій Юрпік.

На початку своєї доповіді він повідомив основні цифри, які, на його думку, свідчать про переваги розвитку Вишнівської громади в порівнянні із Любомльською. З його слів, із подібною інформацією знайомили депутатів на сесії Хворостівської сільради чиновники з Вишнева, а потім ще й запросили на екскурсію. Саме це, як і той факт, що з Любомльської ОТГ до Хворостова ніхто не приїхав, стали головними факторами у прийнятті відповідного рішення під час голосування на сесії.

Решта питань, які піднімалися цього дня на зборах, засвідчили повну некомпетентність в них руденських обранців, а тому нічого конкретного в підтвердження свого голосування вони повідомити не змогли.

Люди цікавилися майбутнім початкової школи та дитсадка, функціонуванням ФАПу, виділенням земельних ділянок та багатьма питаннями, які, на їх думку, повинні були бути визначені при об’єднанні. Не менш важливим поставало питання про утворення нових районів (повітів). Як відомо, Любомльщина має ввійти до складу Ковельського району. А багато хто із присутніх висловлював припущення, що Вишнівська ОТГ виступає за доєднання до Володимира. Жителі Руди категорично проти цього. Але, як стало зрозуміло в цій ситуації, ніхто їх слухати не хоче і не буде.

«Я знаю, що проголосувавши за Вишнів, зробив правильно і час це підтвердить, якщо ні – то нестиму відповідальність не перед вами, а перед своїми виборцями», — завершив дискусію Сергій Юрпік. – І ви нічого тут не зробите, тому краще розходьтеся по домівках…».

Також на зборах було висловлене припущення, що рішення об’єднатися із Вишнівською ОТГ виключно ініціатива депутатського корпусу та керівництва Хворостівської сільради. А всі питання, які ними обговорювалися, виникли в результаті певних домовленостей і про них ніхто нічого не знає. Як і не знають люди, власне, з якою ОТГ мають об’єднуватися і до якого району (повіту) входити.

Однак, присутні в приміщенні клубу, де проходили збори, депутати переконані, що в Руді, як і в Хворостові, мешканці добре обізнані в цих питаннях і виступають саме за об’єднання із Вишневом. Натомість активісти вирішили в підтвердження слів народних обранців провести анкетування, результати якого мають прояснити ситуацію і дати відповідь: «Вишнів чи Любомль?».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*