На календарі 9 березня: яка цього дня погода — такою буде й на Великдень

09.03.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.49, зайде о 18.18. Тривалість дня — 11 год. 29 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Іларіон.

* * *

9 березня в історії України

1814 — народився Тарас Шевченко, національний пророк, поет і художник.

1930 — в Києві почався відкритий судовий процес над представниками української інтелігенції, відомий як процес «Спілки визволення України».

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Через “Ягодин-Дорогуськ” перевозили Lamborghini за 10 мільйонів

Під час перевірки польські правоохоронці виявили, що Lamborghini знаходиться в розшуку у Швейцарії. Ввезти елітний автомобіль в Україну намагалися через прикордонне село Дорогуськ Люблінського воєводства Польщі, де розташовані автомобільний і залізничний переходи Ягодин – Дорогуськ.

Польські правоохоронці з’ясували, що Lamborghini знаходиться в розшуку у Швейцарії. Елітний автомобіль заарештували, а водія, 37-річного українця, допитали як свідка.

Польські прикордонники зазначили, що це найдорожчий вкрадений автомобіль, який вони повернули законному власнику.

* * *

Погода 9 березня

Мінлива хмарність. Без iстотних опадiв. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночi від 2° морозу до 3° тепла, вдень 6-11° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

9 березня відзначається день обретіння голови Івана Хрестителя. Цей день передбачав погоду на квітень: «Якщо день зі снігом, то і в квітні сніг, а якщо по голу, то і в квітні по голу». День 9 березня у народі називали ще Дмитровим днем. І по цьому дню судили про погоду на Паску: «Якщо Дмитрів день на снігу, то свята (Паска) по снігу, а Дмитрів по голу, і свята по голу». Якщо роги місяця яскраві і круті — на мороз.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*