На календарі 4 вересня: хмари розсіяні — наступний ранок буде ясним і холодним

04.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.41, зайде о 20.04. Тривалість дня — 13 год. 23  хв.

* * *

Іменинники: Северин, Федора.

* * *

4 вересня в історії України

1965 — у київському кінотеатрі «Україна» під час прем’єри фільму «Тіні забутих предків» відбувся мітинг протесту проти нової хвилі політичних репресій серед української інтелігенції.

1985 — у радянському концтаборі загинув поет Василь Стус

1991 — над будинком Верховної Ради у Києві вперше піднято жовто-блакитний прапор.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На Волині викрили канал постачання наркотиків в колонію (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України викрили злочинну групу, учасники якої налагодили збут наркотиків та психотропних речовин до однієї із виправних колоній Волинської області. Правоохоронці встановили, що троє засуджених організували схему постачання наркотиків до установи. Для цієї мети вони залучили двох мешканців Івано-Франківської та Львівської областей, які поштою переправляли пігулки “Subutex”, а також амфетамін, метадон та канабіс до одного із районних центрів регіону.

Відправлення отримували троє волинян та переправляли «товар» до колонії. За одну таку “передачу” пособники отримували від трьохсот до п’ятиста гривень. Вартість однієї пігулки “Subutex” становила для засуджених понад тисячу гривень.

* * *

Погода 4 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +19…+21. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, +8…+10 за Цельсієм

* * *

Народний прогноз погоди

4 вересня вшановується пам’ять святого Агафоника. У народі ще його називають Агафон Огуменник. Цей сподвижник пов’язаний із повір’ям у лісовиків, вважали, що лісовик “потішається” зі снопами. У давнину помітили, якщо хмари цього дня розсіяні, то наступний ранок буде ясним і холодним.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*