На календарі 11 жовтня: вранці багато інею — бути сухій, сонячній погоді

11.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.14 год., зайде о 18.15. Тривалість дня — 11 год. 01 хв.

* * *

Іменинники: Олександр, В’ячеслав, Кирило, Марія, Марко, Олексій.

* * *

11 жовтня в історії України

1672 — народився Пилип Орлик, гетьман Війська Запорізького в 1710-1742 рр. Він уклав зі старшиною та козацтвом Війська договір, що вважають першою українською Конституцією, а також однією із перших конституцій у Європі.

1921 — на Всеукраїнському православному синоді в Києві була створена незалежна від російської українська автокефальна православна церква (УАПЦ)

1991 — Верховна Рада ухвалила Концепцію оборони та будівництва Збройних сил України і створила Раду оборони України

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Будівництво школи у селищі Головне: “віз і нині там” (ВІДЕО)

Нову школу у селищі міського типу Головне будують вже давно і добудувати все не можуть. Навчальний заклад має бути розрахований на 600 учнів. Капсулу під будівництво школи заклали ще 6 років тому. Нині тут лише фундамент, лежать дошки та будматеріали.

* * *

Погода 11 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер південно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-західний, 3-5 м/с, +6…+8 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

11 жовтня відзначається день пам’яті Іллі Муромця. В Англії існує повір’я, нібито саме в цей день диявол плює на ягоди чорниці, а тому той, хто їх з’їсть, буде споганений. Погоду цього дня визначали за інеєм: якщо вранці надворі його багато налипло — бути сухій, сонячній погоді.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*